• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
някой има ли представа каква е българска дума за Coarse Grit? Би трябвало да е материала, от който се правят шкурките.
plamen6703 - майстор
nautilus33 написа:
Здравейте,
някой има ли представа каква е българска дума за Coarse Grit? Би трябвало да е материала, от който се правят шкурките.
Образно казано абразивен материал...
nautilus33 - майстор
Вярно :) Ама кой да мисли...
А знаете ли къде се продава, понеже намирам само по чуждите сайтове? Трябват ми различни едрини на зърното.
keymaker - специалист
Ако ти трябва за песъкосртруене опитай с кварцов пясък. Иначе най популярен и на добра цена е алуминиев оксид. Има и вариант да ползваш пресяти метални стружки.Чичо гошо знае кой и къде продава.
nautilus33 - майстор
keymaker написа:
Ако ти трябва за песъкосртруене опитай с кварцов пясък. Иначе най популярен и на добра цена е алуминиев оксид. Има и вариант да ползваш пресяти метални стружки.Чичо гошо знае кой и къде продава.
За полиране на камък му трябва на един приятел.
plamen6703 - майстор
nautilus33 написа:
keymaker написа:
За полиране на камък му трябва на един приятел.
Има дискове за полиране на камък, но не знам какъв камък ще полира. С такъв диск преди известно време съм си полирал едни мраморни первази.
lov - майстор
Преди по фабриките се ползваше и го докарваха в чували. Напластяваха се най различни шайби за полиране. Та не може да няма, не сме хептен затрили държавата. Пробвай по големите фирми които продават шмиргелови камъни шкурки и т.н. Но питай за полиране на камъни защото се различават от тези за метал.
keymaker - специалист
за полиране на камъни се ползват най напред шкурки, после цериев оксид. Потърси и из форума от подписа ми ,даже и резултатите ще видиш.
С колегите полираме камъни в барабан и стават като стъклени .
http://bgprospector.com/phpbb/viewtopic ... 4958384529 това е темата.
nautilus33 - майстор
keymaker написа:
за полиране на камъни се ползват най напред шкурки, после цериев оксид. Потърси и из форума от подписа ми ,даже и резултатите ще видиш.
С колегите полираме камъни в барабан и стават като стъклени .
http://bgprospector.com/phpbb/viewtopic ... 4958384529 това е темата.
Ами и той точно в барабан иска, но видяхме едно клипче, как го правят в барабан с вода, и слагат по една лъжица Coarse Grit. Иначе ще прегледаме този форум, който си дал. Целта е точно както казваш- да станат като стъклени.

Сега погледна сайта- точно за това става въпрос. Горе-долу съотношението вярно ли е- 10кг. камък/1кг. абразив?
  • 1
  • 2

Тема "Coarse Grit на български?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: