Здравейте.Първо ще ви кажа какво трябва да прави този Ел.двигател.Да има реверс,и да му се регулират оборотите .За регулиране на оборотите използвах регулатор обороти от прахосмукачка само смених потенциометъра за да тръгва от 0 до безкрай демек да си развие пълните обороти двигателчето.До тук всичко се получи,усилвам намалял оборотите всичко доло горе е приемливо.Забелязах обаче че двигателчето само се мъчи да си намали,увеличи оборотите.Питането ми е ЗАЩО? След това ми се прииска да е с реверс,отварям руските форуми и you tube гледам пичовете слагат ЦК кюлчета или използват от някоя повредена дрелка бутона за реверс слагат и забравят.И аз така събрах всичко по начина показан от тях.От стар перфоратор взех управлението за реверс, свързах на кръст 2кабела на четките,2 на статора,пускам в едната посока завъртя а в другата изгърмя платката за регулиране на оборотите.ЗАЩО? След това свързах само моторчето за реверса, в едната посока върти добре но в другата започна да мирише и взе да пуши.Защо?Аз ли нещо греша или е такова двигателчето.Идеята е това двигателче да премества супорта на струг посредством два редуктора,в двете посоки.Ето го и него.
Последна промяна от soto на ср дек 27, 2017 5:30 pm, променено общо 2 пъти.