Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pavkatay - майстор
Моят син получи като подарък пластмасов модел на кораба 'Баунти',който се сглобява с лепило.
Модела е от кафява пласмаса.В упътването има обозначение на всеки елемент с какъв цвят трябва да е оцветен.
В комплекта не са включени никакви бои(и лепило).
Въпроса е с каква боя би могло да се оцветят частите,които са пластмасови? Възможно ли е частите и фигурките на екипажа(капитан Блайт е висок около 1см) да бъдат фино оцветени така,че да се получи кораб като на картинката от кутията.
А дилемата е дали да не сглобим кораба без да бъде оцветен (малкия няма търпение :) ) и дали кафяв кораб с бели платна би изглеждал добре?

Прикачен файл

P1010012.JPG

Прикачен файл

P1010013.JPG
mim - специалист
има бои за модели, които са специално за пласмаса, ако решиш да оцветяваш, ще дам някой линк и адрес
ако не се лъжа, моделът е на Равел. Те не бяха ли поне 14+, ако не и повече
на кутията трябва да има и номерата на нужните ти цветове
това си е фина и пипкава работа и по принцип не е за деца или поне за по-големи, които здраво са нагазили в хобито
Spokoiniq - майстор
В София има магазин за модели , и бои всякакви, но ти е далече едно на ръка, а боята е доста скъпа и ще ти остане много предполагам, един Месершмит 109 така ми седи по същата причина, а и вече моделите ми поомръзнаха.Иначе ако си мераклия и имаш номерата може да се потърси дистрибутор и към вас.В най лошия случай от тук мога да ти ги купя.
pavkatay - майстор
Благодаря на всички.
Май ще го сглобяваме неоцветен. Малкия няма търпение. А и не съм сигурен, че сам ще се справи с оцветяването.На мен вечер като се прибера в 9 ч всичко ми трепери от умора и също няма да оцветявам.
Следващите модели,ако на детето му хареса може да са с оцветяване :) .

Тема "Проблем (дилема) с пластмасов модел на кораб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: