• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
aiako - специалист
Може ли да ме насочите от къде мога да намеря болт с обатна ребза в София ?
novgradski - специалист
...по-добре накарай някой стругар да ти го направи (и му дай "гайката" за да мери и да види дали е милиметрова или цолова-за да си избере с какъв нож да я нареже)
shotik - майстор
Виж в магазина за крепежни материали на бул Сливница и ул Раковски на ъгъла,от към страната на гарата,там има голямо разнообразие,от там съм взимал нестандартни и със специални резби болтове и гайки,може би да има и с обратна резба,в зависимост от големината на това което търсиш.
aiako - специалист
Изображение

Трябва ми за да го навия в болта на волана, и да го развия. Ще проверя където казваш :arrow:
velsi - Почетен майстор
За тази цел по-добре си купи от онези конусни комплекти за развиване на скъсани болтове. Те са с лява резба, конусни и закалени.

Прикачен файл

arx1301556670f.jpg
aiako - специалист
Такива май видях вчера в бриколаж. Мерси за идеята !
novgradski - специалист
...определено метчиците(леви -показани по-горе) ще ти свършат по-добра работа...дори ми се е случвало още като пробивам за метчика (с ляво свредло-което не е задължително)...винта да тръгне да се развива...
shotik - майстор
aiako написа:
Изображение

Трябва ми за да го навия в болта на волана, и да го развия. Ще проверя където казваш :arrow:
Пиши ми лични ,имам този комплект и едно свредло 8 или 10 мм за лява посока на въртене.
aiako - специалист
Искренно съм благодарен на колегата по горе, свършихме работата много бързо и стегнато. ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ !

Ето малко снимки от интервенцията.
Изображение
Изображение
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Обратна резба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: