Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
rijata - напреднал
Здравейте, имам една туристическа газова бутилка, която изпуска от вентила като се отвори докрай. Идеята ми е знам че могат да се ремонтират като се смени врътката но дали ще могат да ми сложат като на тези битовите бутилки където се слага редуцир вентил отгоре и това.
Втори въпрос къде точно в София могат да я погледнат и да я ремонтират дори и да е пак с врътка, все пак да работи :) и да е що годе на приемливи цени да не стане така да купя нова :).
Благодаря и поздрави
taran - специалист
Знам един дюкян в Люлин,лошото е,че не знам номера на блока.В последата редица блокове преди околовръстното е...Сега гледах в БГ мапса,май се пада бл.364,дълъг блок успореден на улицата с магазинчета на партера.
shotik - майстор
На разклона за Враждебна от бул Вл.Вазов,,малко след Баумакс,зад газстанцията има няколко майстори .За редуцир от големите бутилки мисля ,че няма да стане,но питай.
novgradski - специалист
Най-вероятно- няма да може.Всяка бутилка е със заварена гайка .Ако резбите за еднакви или има възможност да се разпробие и нареже нова - "да".При теб най-вероятно резбата е по-малка от тези на битовите,а да се прави преход е неизгодно ,при условие, че от тия за бита съм си купил (от Сопт-военния...не знам работи ли още) около 5л ,10л и 2 големи .Виждал съм и още по големи (внесени от Русия)
Може би най-добре е да се смениш целия елемент ,ако не може да се отремонтира...и ще си я ползваш пак.
lov - майстор
Не си указал каква е точно бутилката. Туристическите бутилки са няколко вида. Има с кранове и без кранове. С кранове има полско както и българско производство и вероятно ми говориш за тях. Ако става въпрос за тях и по обяснението ти е заминало гуменото уплътнение на вретеното. Може да минеш само с неговата смяна но ако се наложи и цялото вретено се предлага като резервна част както и целия кран.
А това да слагаш вентил от бутилка за битова газ си е като да търсиш под вола теле. поглеждал ли си да видиш разликата в големината. А и такива гимнастики освен че са забранени не са и недопустими. За това се правят с различни резби което прави мисията невъзможна.
А за тези малките кранчета също има редуцир вентили ама май не знаеш какво точно искаш. Защото уредите които са предвидени за туристически бутилки са предвидени в повечето случаи да работят без такъв.
rijata - напреднал
Благодаря на всички оправих си бутилката и и сложих редуцир вентил за нея както каза lov, сега остава въпроса къде да я зареждам в легално в София :), че май стана по строг режима не както едно време на всяка газ станция. Ако някой знае даже някъде и в Люлин ще е супер.
masterval - майстор
Аз пълня на Хладилника, ако те интересуват подробности, rijata, погледни в темата, която благодарение на твоя проблем ми хрумна да започна.
kiroslavov - специалист
в Слатина, на старото колело на рейс 75 има безниностанция където има отделен пункт за пълнене
http://www.bgmaps.com/link/86546B5539EF ... 20A70C6B1E
taran - специалист
rijata написа:
Благодаря на всички оправих си бутилката и и сложих редуцир вентил за нея както каза lov, сега остава въпроса къде да я зареждам в легално в София :), че май стана по строг режима не както едно време на всяка газ станция. Ако някой знае даже някъде и в Люлин ще е супер.
На РАФА-та,зад паркинга на Мото Пфое за употребявани автомобили.И срещу Оптико-механичния.

Тема "Туристическа газова изпуска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: