• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Dewalt - специалист
Колеги налага се да облека една метална греда 10Х 10 с плочки.
В момента гредата е леко ръждясала.
Как да я обработя и какво да направя за да залепя директно върху нея плочките.Въпросните са гранитогрес.
Ще има и лайса - външен ръб.
Снимки ако се налага - малко по късно
Тани - модератор
От всички страни ли ще я обличаш?Ако не е фатално за размерите , може да залепиш гипсфазер за гредата , да го хванеш и със самонарезни винтове, мрежа и шпакловка с лепило за плочки( теракол) и тогава вече лепиш на гребен самите плочки!
kiroslavov - специалист
да, гипсокартон с винтове и отгоре плочките е най-добре. По принцип има доста нови лепила, с които също евентуално може да стане ( SikaFlex, SikaBond), но варианта на Тани е с по-сигурен резултат
Dewalt - специалист
Фатално няма.Намират ми се лист два гипсофазер.
Май това е вариянта.И аз се бях замислил за това,че и даже след теракола мислех да я намажа с течна хидроизолация та да ми е по мирна главата.
Все пак е тераса
Тани - модератор
kiroslavov написа:
да, гипсокартон с винтове и отгоре плочките е най-добре. По принцип има доста нови лепила, с които също евентуално може да стане ( SikaFlex, SikaBond), но варианта на Тани е с по-сигурен резултат
С гипскартон не бива!
Dewalt - специалист
Въпросната греда изглежда така :
http://dewalt.snimka.bg/architecture/metalni.613616
И не няма да е с картон.Запознат съм с разликите в двата материала.
kam34 - специалист
Двата щурца над вратите в банята и тоалетната ми са от обърнати с отвора нагоре П-образни профили 12см. Долния им край към вратата ги намазах с контактен грунд мисля че беше Бороконтакт, шпакловах ги с флексово лепило и ги завих със стъклофибърна мрежа като от двете страни я вдигам нагоре да застъпи към стената с 30см. След няколко дни още една шпакловка и готово. Щурца изглежда като бетонен и стана доста стабилно покритието му.

Бетон и метал се понасят, не са като картон и метал.
Dewalt - специалист
Ако трябва да нанасям контактен грунд бих ползвал Теразид.
По принцип не понасям продуктите на марката,но специално грунда и течната хидроизолация са читави.
Та въпросния грунд като че ли има пясъчни частици,но наблюдението ми е че положен и стегне ли става като камък.
Съответно въпросните частици поне според мен дават по добро сцепление.
Тани - модератор
Връщам си думите назад! Ето затова казват хората , че една картина казва повече от 1000 думи :wink: Мислех , че става въпрос за квадратна колона - вертикално поставена. Това на снимката е борд , който на всичко отгоре е монтиран върху хидроизолация . Предполагам , че наклона също е към него и всичката вода ще се събира там. Помислил ли си за водотовеждането? Върху тази хидроизолация ще има ли друго покритие? Направи снимка и от челната страна! Нямаше ли да е по-лесно и по-добре направо да си отлееш борд от бетон , след като ще лепиш гранитогрес?
Dewalt - специалист
Върху тази колона се заварява парапет.
Дефакто ползвам я за основа.
Да като борд е.Върху изолацията в момента е положен фибран с мрежа и предстои полагане на гранитогрес.
Със същия и ще облека гредата.
Борд не ми се отливаше.Основата на всчико това е OSB плоскост.Която пък се явява като покрив на долната стая,но това друга тема.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на плочки върху метал." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: