Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Искам да направя гипсова шпакловка на стените на хола, и да сложа ламинат. Евентуално може да се наложи и някаква изравнителна замазка на пода, ако се окаже неравен - тия дни ще смъкна мокета и ще пиша пак.
И от двете дейности не разбирам изобщо. Тук из форума и из нета намерих достатъчно информация как се правят тези неща, но искам да станат ок, не да ги оплескам и да се налага после някой да ги преправя.

Търся някой, дето разбира. В София съм.
Ламината го имам. Сравнително стар е, купуван преди 10+ години, запазен в оригиналните опаковки. Не е клик система.
Chefo77 - майстор
Психически се подготви:
1: Да ти отрежат главата за монтажа на ламината, или
2: Да не става нищо от него.

Да не те разочаровам, но имай предвид горните две точки. Ако е такъв, какъвто предполагам (на лепене), ти трябват колани, за да го застопориш след лепенето. Коланите не са евтини, ако тръгнеш да ги купуваш, което те бута към вариант да потърсиш отделен монтаж. Което пък те връща към т.1.
Намерих кой да ми направи ламината, не се разочаровах.

Нито т.1, нито т. 2 са валидни в моя случай.
Chefo77 - майстор
Е сподели де. Дай и снимки :)
Значи, стаята - хол, 7х4.6м, беше покрита с древен сиво-черно-мръсен мокет - блокът е строен 87-88 г. Стените - мърляво-бели хартиени тапети с латексово покритие.
Тавана го измазахме с две ръце бял латекс, ново осветление.
Стените - изчегъртахме тапетите, наложи се доста да мажем с гипсово лепило докато стане равна. Северната стена облицовах с депрон.
Сложихме нови тапети, на голямата празна стена - фототапет, и накрая на пода сложихме ламината. Момчето дойде в 9:30 сутринта, в 14:30 беше приключил. Нямам никакви забележки по качеството на работа.
А самият ламинат - намерихме щамповки на партидата - е произведен 1996 г, баща ми го е купувал '97 или 98', може би с надеждата да го сложи преди абитуриентския ми бал - '98 г., което не се случи :-D

Снимки:
https://picasaweb.google.com/1031335058 ... 416/XrHzMK

Остава ми само да изчистя и лакирам дограмата отвътре :)
Chefo77 - майстор
Мнооого яко!
Браво на участвалите!

Тема "Шпакловка и паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: