Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Тия дни правя една ограда между мен и съседа.
Зидам с тухли четворки "на долма"...

Дойде ред да измажа оградата. Съседа не ще да даде и една стотинка, та се чудя как най-евтино да я измажа от неговата страна. Понеже в Козлодуй ветровете духат от запад - не върви да я оставя неизмазана от неговата страна (западната демек)

Та това е въпроса - как да мина най-евтино от страната на съседа?

От моята страна ще си я мажа с вароциментова мазилка :)
Гледам в Гърция на много места четворките както са иззидани - направо са боядисани с нещо бяло, приличаше на вар. Там обаче минималните температури през зимата стигат до около 12 градуса над нулата.
Не знам ако направя така дали ще върши работа тук?
m_markovski - специалист
Щом не ще да дава пари, боядисваш с фасаген и готово. Може и да фугираш между тухлите, за да е горе-долу гладка стената.
боя се, че фасагена ще дойде по-скъп от варовата мазилка :)
m_markovski - специалист
Значи боядисваш с вар, или с други думи белосваш.
vitrinabg.com - специалист
m_markovski написа:
Значи боядисваш с вар, или с други думи белосваш.
И така докато ти ум зайде :lol: Може ти да си я измажеш както можеш но не я ли измажеш и от към комшията след време с времето тухлите ще си идат...
Pooh - майстор
torbalan написа:
Та това е въпроса - как да мина най-евтино от страната на съседа?
Кал и слама. Отгоре с баданарката вар и си готов.
Илиян Илиев™ - майстор
Хоросана си е най-евтино. Като изключим метода на ПУХ. Естествено няма да го засилваш с много цимент.

Правиш го по-редичък отколкото за нормално мазане. Нахвърляш набързо около кофа разтвор с мистрията на тънък слой(около 1 сантиметър) и пердашиш да се позаглади без да остават дупки. След втората кофа сам ще усетиш какво точно трябва да правиш.

Иначе е добре да грундираш с пясък и цимент(на боза да стане) от двете страни.

п.п. Като споменах грундирането - всъщност от неговата страна може и на грунд да го оставиш, но мини поне две ръце. Тук съм виждал къщи грундирани преди 30 години и всичко си е на мястото.

п.п.п. Ако ти се чака, може да си направиш твоята страна, а неговата остави. Ако случим на ден с плюсови температури без дъжд ще грундирам неговата, докато нещо цвърчи във фурната. :drinkers: Само да не ме засилиш с повече от 100 квадрата, че докато мина втората ръка ще загори печивото. :-D
хаха
ти само ела...

мистрия няма да ти трябва, но ако нямаш доверие на моите вилици - носи си собствена ;)
Илиян Илиев™ - майстор
На мен вилица не ми трябва. И с пръсти мога.

А за другото не мога без мистрия и за това винаги си нося една по мой вкус в задния джоб.

:-D

Тема "Евтино измазване на тухлена ограда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: