Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Emerald - модератор
Нещо много панорамно това...Не мога да проумея как са скачени така прозорците? :?

Изображение
velsi - Почетен майстор
Някаква плъзгаща система, при която всички стъкла могат да се съберат в двата края. Четох преди време някъде за нея, но не съм виждал на живо.
Emerald - модератор
velsi написа:
Някаква плъзгаща система, при която всички стъкла могат да се съберат в двата края. Четох преди време някъде за нея, но не съм виждал на живо.
И аз реших, че е плъзгаща система, но стъклата са без рамки... :? И как става уплътнението? А отварянето?
Тани - модератор
Уплътнението не е много добро , а се отварят като се плъзгат на страни и накрая остават да висят само на горната си част и се "паркират" плътно едно до друго успоредно на стената т.е. на 90 градуса от сегашното си положение. Тези на снимката са малки , но тези които съм виждал на живо представляват стъклена стена не едно заведение с височина над 3 метра! Представете си как се огъват когато останат да висят само на горната си част и как се клатят! Всеки път тръпки ме побиват.
velsi - Почетен майстор
Вероятно не е чак толкова добра система, а сигурно е и скъпа. Сигурен съм, че това са причините да не е масово разпространена.
Тани - модератор
velsi написа:
Вероятно не е чак толкова добра система, а сигурно е и скъпа. Сигурен съм, че това са причините да не е масово разпространена.
Абсолютно! Виж за примера който съм ти дал е идеална , но за тераса :? :?
MASTER - специалист
Тази система е изключително популярна в Германия, Фрнция,Белгия,Холандия, въобще в западна Европа.
У нас не е популярна, и затова може да се продава скъпо.
Изпълнява се от 6 мм закалени стъкла. Уплътнението м/у стъклата става с едно финно поликарбонатно профилче
Идеята е терасата да е остъклена, и да може да се отваря напълно, без да се променя вида на фасадата на сградата. ( у нас май това понятие отдавна е непознато)
Няма нужда от сериозно уплътнение, защото идеята не е да се изкара кухнята на терасата, а да се запази терасата от дъжд прах и вятър.
За което и върши перфектна работа.
Да, принципа на отваряне е като на "подвижните" стени, но приликата свършва до тук.

Тема "Каква е тази дограма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: