Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mupk0 - специалист
Здравейте колеги(въпреки че още не съм от вашето общество).

Искам да осъществя едно нещо което искам да коментирам първо тук.Става въпрос за приложение в кола (12в).Имам едно нещо което се управлява от вакуум в карбуратора.Имам познат с подобна система,но заводска която е прекалено трудно(невъзможно) да се намери подобен КИТ.Идеята е при натискане педала до пода(на пода ще има ключе,което ще затваря плюс) след подаване на сигнала през клапан електромагнитен да пуска вакуум към едно място.Идеята е клапана да работи на 12в и входящият му диаметър да не е повече от 5мм(3-4 най-добре).Идея откъде да взема?Също така и ел клапан с диаметър 16мм пак на 12в,през който да минава газ.
teon - специалист
Подобен на първия клапан който мисля, че ще ти свърши работа имат автомобилите ЛАДА в системата за принудителен празен ход.По отношение на втория, виж дали не може да ползваш газовия клапан (от газово устройство на автомобил).
lov - майстор
На Москвич 412 ако не бъркам икономайзера му е изпълнен с такъв клапан. Монтиран е на самия карбуратор. Прилича малко на гъба. Ако ще е за нещо подобно може да ползваш и електронното блокче. Присаждал съм го на газов вакумен изпарител РЕК и бачка перфектно. Единствената доработка е ключето което се монтира на карбуратора щото на педала е по трудно.
За газов с такива сечения не знам.
mupk0 - специалист
Така да кажа аз докъде го докарах.Моят Pierburg 2e2 има отзад един time switch valve,който от един друг датчик взима сигнал и се отваря.Ще ползвам него за спиране/пускане на вакуума.Долу на чопа в пода ще сложа бутон с цел при натискане на педала до пода,клапана да пуска вакуума,което ще се цели да става бързо естествено.Относно проблема с газта...2 щуцера ми трябват и една дюза от инжекцион(газов).При подаване на 12в тя впръсква.Не пречи да бъде пусната и по-дълго време.Тоест при натискане на педала до пода,вакуума тръгва,отваря камерата и в това време вече газта се лее :D Тези дни ще го направя.
2v6 - майстор
mupk0 написа:
Така да кажа аз докъде го докарах.Моят Pierburg 2e2 има отзад един time switch valve,който от един друг датчик взима сигнал и се отваря.Ще ползвам него за спиране/пускане на вакуума.Долу на чопа в пода ще сложа бутон с цел при натискане на педала до пода,клапана да пуска вакуума,което ще се цели да става бързо естествено.Относно проблема с газта...2 щуцера ми трябват и една дюза от инжекцион(газов).При подаване на 12в тя впръсква.Не пречи да бъде пусната и по-дълго време.Тоест при натискане на педала до пода,вакуума тръгва,отваря камерата и в това време вече газта се лее :D Тези дни ще го направя.
А каква е идеята - кой вакуум искаш да управляваш?
sian - специалист
Може би колегата иска да си прави нитро система. Ел. клапан от АГУ не ти ли върши работа?
mupk0 - специалист
Вакуума от мотора самият.Значи вече е направено всичко без допълнителното обогатяване с газ,защото реших проблема просто с по-голямо количество постоянно подавана газ.Резултата е повече от задоволителен :)

Тема "електромагнитен клапан(вакуум ще има там)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: