Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Наскоро си направих вътрешна изолация на две от стените на жилището (изчел съм всичко по темата "ЗА"и "ПРОТИВ", мен това ме устройва, за да не влизаме в излишна полемика) и сега съм на етап след шпакловането с лепилната смес за EPS-а. Въпросът ми е малко странен - трябва ли да правя замазка с гипсова шпакловка и след това с Колоркит или мога директно да мина към използването на Колоркит-а. Ако може да ми дадете и предложение за дабри материали за работа?
Предварително ви благодаря за оказаното съдействие :2thumbs:
Тани - модератор
Лично за мен ползването на колоркит в твоя случай са хвърлени пари на вятъра! Не знам дали си виждал такова творение като твоето след 2 годишна експлоатация на помещението . Повярвай ми микродраскотините за които служи колоркита и не чак толкова микро дупчици въобще няма да се забелязват на фона на всички начукани от случайно подпиране на стената големи вдлъбнатини! На племенниците ми в детската там където си опират главата над леглото направо се е показала мрежата! Сега ще се прави основен ремонт на основния ремонт от преди 3 години! Щом си чел за недостатъците сигурно вече ги знаеш тези неща , та се чудя за какво се вживяваш чак с колоркит!
Много благодаря за изказаното мнение, ясно ми е че всичко крие рискове и ние хората сме странни същества. Доколкото зависи от мен, ще се постарая да не наранявам стените, но и няма да заживея в магазин за порцелан - все пак е нещо, което в краен случай можеш да смениш, както е в случая с ремонта на стаята. Друг е въпросът за основните ремонти през 2-3г., :wallbash: ама нужди, о, нужди. Интересно ми е дали все пак може да се направи нещо в този случай, примерно използването на гипсово лепило и след това колоркит? Ако пък използвам теракол няма ли да "запечатам" стената?
velsi - Почетен майстор
Колкото и слоеве Теракол да сложиш няма да стане достатъчно гладко и равно, че да ти хареса. Ако ще лепиш тапети става. Но ако ще боядисваш с нещо, да речем латекс, тогава преминавай към гипсовата шпакловка. Може и с колор кит, ама той май е по-скъп. При достатъчно качествена работа можеш да постигнеш много добър резултат и без него. Аз това лято правих такава изолация. Работих само с гипсова шпакловка след Теракол-а. Колор кит даже не знам как изглежда. Но стана перфектно.
Тани - модератор
Според мен само сатен гипс за финишно покритие в твоя случай е достатъчен! Не се набутвай допълнително! Все пак това е само мое мнение , нека някой , който е правил да каже! Аз не съм правил и не мисля и да си правя подобни експерименти , още повече , когато предварително знам крайния резултат!
Rumen Iankov - специалист
Направи гипсова шпакловка а след това ако има драскотини мини с колор кит.Той е за финно измазване.

Тема "Довършителни работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: