• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
manito - напреднал
Здравейте :)

търся гъмено уплътнение с дебелина 1-1,5 мм. Идеята ми е вътрешна гума от автомобил, която да нарежа на ленти по дължина, но тя е кръгла - както и да я режа винаги ще има дъга, а аз искам да е право.

Ако някой има идея какъв материал да търся да споделя :partyman:

Поздрави,
Ники
stiv1961 - майстор
Писал си дебелина на уплътнението, каква е формата-кръг, правоъгълник, размер? Щот в момента ми идват много идеи :?
boreto1 - специалист
manito написа:

търся гъмено уплътнение с дебелина 1-1,5 мм. Идеята ми е вътрешна гума от автомобил, която да нарежа на ленти по дължина, но тя е кръгла - както и да я режа винаги ще има дъга, а аз искам да е право.

Поздрави,
Ники
В Бриколаж има такова и е самозалепващо,ролка като тиксо 5м.
jekasus - майстор
boreto1 написа:
В Бриколаж има такова и е самозалепващо,ролка като тиксо 5м.
Това ще е, двойнозалепващо. Другия вариант това - http://www.marden-bg.com/?town=%D0%BF%D ... 617&type=t

Прикачен файл

DSC_0222.JPG
професионал - специалист
jekasus-От чисто лобопитство-как попадна на сайта на Марден?Поздрави!
jekasus - майстор
Два литра бира :lol: "гумена лента" в гуглето (или нещо подобно).
Май бирата е виновна :lol: :lol: :lol:
preslav - майстор
manito написа:

Поздрави,
Ники
Каучук на плочи (листи), различни дебелини се продава на много места - кажи си идеята, че да помогна с уплътняването!
manito - напреднал
Данке за предложенията.

Идеята е да намаля звука, който се получава при затварянето на обикновена фазерна врата. Пробвах с малките буферчета, които са за шкафчета, за плавно затваряне, но не стана. Получи се чудесно като сложих уплътнение за проорец, никакъв звук, но най-тънкото е 2-3 мм - дебело е и вратата не се затваря. Трябва ми някаква гума, която да е тънка, за да не се налага да измествам насрещника на бравата.

Поздрави,
Ники
preslav - майстор
manito написа:
Данке за предложенията.

Идеята е да намаля звука, който се получава при затварянето на обикновена фазерна врата. Пробвах с малките буферчета, които са за шкафчета, за плавно затваряне, но не стана. Получи се чудесно като сложих уплътнение за проорец, никакъв звук, но най-тънкото е 2-3 мм - дебело е и вратата не се затваря. Трябва ми някаква гума, която да е тънка, за да не се налага да измествам насрещника на бравата.

Поздрави,
Ники
Преди години видях една прекрасна идея, после обаче не можах никъде да намеря въпросното уплътнение - представляваше тръбичка, която по дължината си имаше издатък (ивица, шина) с профил рибя кост. Това нещо се натиква в летвичка с подходящ канал - смата летвичка се поставя върху касата и с приплъзване се допира гъмената тръбичка до вратата (така регулираш исилието на прилепване при затваряне, когато си постигнал нужния ефект приковаваш летвичката към касата и си готов.
Надявам се да си ме разбрал без чертеж, а и аз правилно да съм разбрал въпроса ти!
inspo - майстор
preslav написа:
...Преди години видях една прекрасна идея, после обаче не можах никъде да намеря въпросното уплътнение .....
http://www.rosi.bg/gumeno-uplatnenie-za ... 0-724.html
  • 1
  • 2

Тема "Търся гумено уплътнение 1-1,5 мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: