Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
val4o89 - специалист
Здравейте майстори, днес се захванах с рязането на известен брой парчета стъкло 4мм. Проблемът е, че при 5 от 10-те ми парчета след самото рязане, при отчупванрто се получават малки "шлюпки" по ръба. Може ли някой, който е в час да обясни подробно техниката на рязане и отчупване на стъклото, за да не се получават въпросните шлюпки.
jorro67 - напреднал
не съм вещ в тези работи,но и на мен ми се е налагало да си отрежа стъкло и съм забелязал че това се получава ако не ти е в ред елмаза или режеш старо стъкло.Имай в предвид,че старо и "печено" дълго време от слънце стъкло се реже мн. по-трудно
Правиш ряза с елмаза,поливаш със спирт,палиш го и след като изгори чупиш стъклото....Това го гледах в един цех са огледала докато чаках...И понеже съм любопитен се шмугнах в производственото :lol:
MASTER - специалист
Айде по леко с паленето - то добре че си гледал, обаче да беше питал хората там какво виждаш преди да го пишеш тук.
Гледал си рязане на триплекс :-D и пак не си догледал добре, иначе щеше да видиш че режат стъклото от двете страни и че при поливането с спирт стъклото вече дефакто е счупено.

Избягвайте да давате мнения по теми от които нищо не разбирате, защото се четат от хора, които пък нямат ни най малко понятие, но които пък биха дали "компетентни" съвети през трета ръка.

А по темата - ако режеш с читава ролка с мазане - много малко вероятно е да се получи това което описва автора.
Или ако си с наистина читава ролка - значи натискаш зверски като я движиш.

С ролка която не си знае годините и като нова е струвала 2 лева - това което се получава е в реда на нещата, най малкото защото за да работи трябва да натискаш мъжката.

Това е причината, няма друга.

В крайна сметка - това което се получава не се счита за дефект, стига люспите да не са някакви миди над два три милиметра
За час и полвина клепане не видях да ги режат и от двете страни, а си поливаха леко със спирт и ги чупеха....
Топи елмаза в газ за горене....
ttt - специалист
Пробвай така дали няма да стане

http://www.youtube.com/watch?v=sFXngPx3w3M

Тема "Техника на рязане на стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: