Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gogorog - специалист
Здравейте живея в нова кооперация и имам естествено нова ПВЦ дограма със стъклопакети бяло/бяло от 24мм. Искам да сменя стъклопакетите със стъкла бяло/Ка стъкло. Искам да попитам мога ли да си ги сменя сам или това трябва задължително да се направи от майстор. Как се извършва самата смяна на стъклопакета? (Ако го правя сам, то размера на новите ще го взема от размера на старите стъклопакети)
stiv1961 - майстор
Категорично- да, можеш.....
Pol™ - напреднал
Категорично - нема смисъл !
gogorog - специалист
Защо няма смисъл?
gogorog - специалист
Никой ли няма да каже нещо?
velsi - Почетен майстор
Кажи какво точно искащ да знаеш? Това, коети си намислил може да стане, но си има тънкости, които вероятно не знаеш. Можем да ти ги обясним, но най-добре е да намериш някой приятел, запознат с материята. Така ще е много по-лесно. Питай, каквото не ти е ясно.
taxi855 - специалист
Pol™ написа:
Категорично - нема смисъл !
Защо да няма смисъл? :?
gogorog - специалист
Искам да знам дали мога да се справя сам или трябва да се доверя на някоя фирма. Според мен ако ми излезе на горе-долу една цена разбира се, че ще извикам фирма и няма да се занимавам с несвойствена дейност. Просто това ми беше въпроса. А колкото до това, то наистина според мен има смисъл в смяната на стъклопакета с Ка стъкло, понеже ще реализирам повече икономии от отопление според мен. Ако не е така ме опровергайте.
miliad - майстор
Има смисъл от по-добри стъкла.Само че освен "Ка" стъкло има и многофункционални/високоенергийни,всесезонни/ стъкла,ще чуеш различни наименования, има и газ.Проучи добре нещата и си избери стъклопакет според изложението на стаята, и джоба разбира се.
Би могъл да го направиш сам, ще е по-евтино определено.Инструментите който ти трябват не са нещо специално, трябва ти специализиран транспорт обаче, другарче за хамалогията и никакво бързане. Имай предвид че 1м2 пакет тежи 20-25кг.
gogorog От 14 години се занимавам с дограми имам фирма, ако си смениш пакетите без да ги напрегнеш правилно ще ти вземат после по 10-15лв. на позиция (отваряема).СЪВЕТЧЕ -Ка,многофункционални,високоенергийни,всесезонни имат СМешен ефект това са търговски трикове за по-висока цена.Обичам в офиса да влязат такива кълвали по нета инфо не споря с тях слагам каквото желаят. В тройните пакети е истината лично в къщи съм правил тест в едната спалня(север) прозорец на 3 разделен с различни пакети ка/бяло ; 4 сезона/бяло и троен б/б/б - Извода е тройният пакет е по-топъл с 4 градуса от другите.....

Тема "Смяна на стъклопакет на PVC дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: