• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mita - помощник
Ами имам неотваряем прозорец, PVC дограма към тераса. Въпреки че има и врата към терасата помещението не може да се проветри достатъчно добре (особено в жегите :) ). Абсолютно бос съм в ПВЦ дограмите ( и дограмите като цяло де), та се интересувам може ли върху вече монтираната неотваряема рамка да се монтира отваряем прозорец... Не искам отново да се кърти половината стена, разбира се, щото стаята е наскоро ремонтирана...
filmatoplo - майстор
Няма проблем -викаш майстор взима размер и изработва отваряемото крило , махаш стъклопакета и стъклодържачите и се завиват пантите и обкова на крилото и воала.Ако искаш 1 част да се отваря се монтира разделителна тетка , полувината се остъклява наново със по малък стъклопакет а др полувина е отваряемо крило. :wink: брой парата майстори много.
zvetomil - специалист
Обаче намери някои, които работи със същата марка дограма.Иначе нема да стане.
mita - помощник
Мерси много!

Супер че няма да има нужда да се кърти нищо, само остава да си намеря майстор...
fichtenweg - специалист
като продължение на горния въпрос, след демонтажа на стъклопакета трябва ли рамката да се монтира от точно определена страна на профила, или може от произволна.
batkotony - специалист
fichtenweg написа:
като продължение на горния въпрос, след демонтажа на стъклопакета трябва ли рамката да се монтира от точно определена страна на профила, или може от произволна.
Обикновено от вътрешната страна се случват тези неща.Иначе от страната ,от която са фисаторите на стъклопакета(фиксиращиге лайсни).
fichtenweg - специалист
Ясно че се случват от вътрешната страна (която в този конкретен случай заради изпълнителите е външна) заради фиксаторите на стъклопакета, но не е ли възможно на мястото на стъклопакета да се постави профил в който да се реализира вратичка отваряща се навътре.
Последна промяна от fichtenweg на ср яну 11, 2012 9:20 am, променено общо 1 път.
miliad - майстор
При алуминиевите профили става това обръщане, като се използва делител/среден профил/. За пвц не съм мислил до сега, може и да стане, но ще стесни допълнително отвора.
stiv1961 - майстор
miliad написа:
При алуминиевите профили става това обръщане, като се използва делител/среден профил/. За пвц не съм мислил до сега, може и да стане, но ще стесни допълнително отвора.
И при ПВЦ- то може, но се намаля светлия отвор.Прави се каса от делител с подходящия размер и в делителя се вгражда крило прозорец с механизъм и те така :)
MASTER - специалист
stiv1961 написа:
miliad написа:
И при ПВЦ- то може, но се намаля светлия отвор.Прави се каса от делител с подходящия размер и в делителя се вгражда крило прозорец с механизъм и те така :)
И те така цената на такова недоносено изделие става има-няма къде колкото чисто ново джамче, ма кой му пука :-D Важното е веднъж направената дивотия да се поправи с още по голяма :-D
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на неотваряем PVC прозорец на отваряем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: