Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
wdas - помощник
Здравейте,отдавна си направих регистрация тук с цел да попитам за стъклена рамка но чак сега ми дойде до главата...
Значи имам едно стъкло от маса което в единия край е леко пукнато имам и уреда за рязане на стъкло (елмаз мисля се води) и искам да си разрежа стъклото на 2 рамчици ,обаче ме притеснява ,че до ся не съм рязал стъкло и не знам да не прецакам нещо и другото е ,че самата рамка не знам как да я пробия за да я закача за стената.. а и някакви скоби ли какво да мисля за да държат самата картина.Знам ,че е доста помощ но нали за това е форума?Благодаря предварително на отзовалите се.

ps:като се разгледах в нета намерих и друго като идея , А3 формат антифлексно стъкло като има директно рязане и разпробиване... дали това не е по удачния вариант или няма да се занимават за такива малки размери?
masterval - майстор
Самоделка с останало парче от алу лайстна за баня.

Прикачен файл

ramka.jpg
MASTER - специалист
Зависи каква ти е масата , респективно и какво е стъклото.
Ако е някаква самоделка най вероятно с доза късмет би могъл да го срежеш, но ако изделието е истинско и стъклото е закалено ще останеш истински изненадан.

При старееното си стъклото става много по непослушно за рязане, и дори най опитния стъклар не би могъл да даде гаранция за правилен сряз.

Ако досега не си рязал стъкла, не се захващай.
Ако искаш да се учиш как се реже - може да ползваш случая за свободни тренировки.

Дупченето - при стъклар, освен ако нямаш неограничен брой стъкла за опити.

Най чистия и гарантиран вариант е магазина, респективно стъкларницата и за теб да остане само да го закачиш

Качествена обработка на стъкло в домашни условия изисква рутина,знания и наистина скъпа екипировка и не е никак оправдано.
Освен това при неумела работа риска никак не е малък.
wdas - помощник
Добре тогава да попитам,някой от Пловдив да знае къде може да ми свършат подобна услуга - а3 формат антирефлексно стъкло с разпробиване и евентуално щипки за картината... и евентуално колко ще ми струва ?

Тема "Стъклена рамка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: