Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Stefan_62 - майстор
Здравейте, решил съм да пристроя до къщата на село помещение/от тухли/ на площ 3 кв.м. и на 2.30-2.50 височина, което ще се използва за баня и тоалетна/поради липса на вътрешни такива/ . От едната страна на къщата има допълнителна врата за излаз от коридора в двора/която не се използва/ и мисля да я използвам като врата за помещението. Поради липса на място вътре в къщата където да ги направя съм се спрял на този вариант. Питането ми е трябва ли да правя проект и да вадя разрешително от общината за тази квадратура или мога да мина м/у капките както се казва. Къщата е двуетажна и отстои на около 3 м. от комшийският двор. Благодаря предварително.
valentin114 - специалист
За проект и разрешителни /така е по закон/ ще ти късат нервите и джоба. Карай както си знаеш, аз така направих преди време /в едно Русенско село/ и дори го узаконих.
piron45 - майстор
Не ти трябват разправии с официалните власти . Ако си в добри отношения с комшиите им кажи какво мислиш да правиш за да си сигурен, че няма да имат нещо против и давай смело.
Аз преди две години при ремонта си направих пристройка на къщата 20м2 и само съобщих на съседите какво съм намислил. Отговора беше - "като имаш пари си е твоя работа за какво ще ги харчиш".
Stefan_62 - майстор
Благодаря за съветите, и аз мислех така да направя, но все пак реших да се допитам до някой който е бил в такава ситуация.
joro39 - специалист
Вземи накарай твойте комшии, ако са съгласни да ти подпишат някъде, след време да не се отментат.

Тема "Пристройка до къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: