Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
SongBird - специалист
Здравейте,

Бърз въпрос. Ще сменям вратите в къщи и искам сам да си демонтирам касите на вратите с идеята, че така ще контролирам максимално пораженията. Касите са обикновени дървени с фазерни врати, сещате се.

Въпросът ми е - има ли вероятност да няма щурц отгоре? Звучи невероятно, но не знам, а като че ли и най-малката опасност да ми се изсипят камара тухли на главата не е за подценяване.

И друго. За самия демонтаж. Смятам само да изкарам пироните (3-4 броя), които държат касата за стената, няколко удара с чука, козия крак и да се размина само с това... Обаче ме гложди някакъв спомен, че предния път като ми демонтираха каса срязаха касата през средата. Аз нямам подобни инструменти и се надявам да не е наложително, вие как мислите?
xperia - специалист
Както се казва въпрос на вкус, единия ще я среже през средата или на няколко части и с по-малки усилия ще я изкара, а другия ще бичи със козия крак.
При дървена каса отгоре да няма щурц е много малко вероятно.
chapara - майстор
Като нямаш инструменти ще направиш по-голяма поразия. Реже се-колкото повече, толкова по-лесно става демонтажа. Трябват ти ъглошлайф 230мм. и неметални дискове :wink:
VLADO66 - майстор
chapara написа:
...Трябват ти ъглошлайф 230мм. и неметални дискове :wink:
И ще си опуши душата и света наоколо :)
shotik - майстор
Аз съм действал така :
махнах дъската ,която беше като праг, с трион срязах касата ниско до мозайката ,с шпакла изчегъртах боята на места където предполагах че са клепетата и внимателно с кози крак извадих пироните.Разковах челната дъска и с лоста напънах долу и касата се сви,също от другата страна и накрая отгоре и тя изпадна от панела.След това я разглобих и прекарах на друго място.
tarlyo - специалист
Най-лесно - махаш первазите от двете страни с теслата, прерязваш с бичкия вертикалните старани на касата където ти е удобно и вадиш парчетата навътре в отвора с козия крак. Клепитата излизат с касата, ако не вадиш пироните. Ако не излезнат сами ги извади, но не ги начуквай навътре, защото, ако са дълги, могат да минат през стената в съседната стая.
SongBird - специалист
Тъй и тъй съм почнал.

Ето това ми е пролуката между ламината и плочките в коридора:
https://www.dropbox.com/s/t2t5h0fm06ary ... 230515.jpg

Човека, който ще ми прави вратите, докакато вземаше размери каза, че новите врати влизат вътре в касите и съответно или трябва да са ми на горно ниво, или трябва да срежа малко второто ниво и да подрежем вратите отдолу и да се получи с фалц.

Което ме води до въпроса ми. Ако подрежа с 1 см горното ниво после с какво да свържа ламината с плочките. Фугата ще стане ей такава... Трябва ми лайсна правоъгълна да свързва долно и горно ниво и да запълва празниата в долното ниво (под фалца на вратата). По възможност цяло решение, но малко ме съмнява да има такова нещо. Ако няма нещо готово с какво друго да го измайсторя?

Наистина се надявам това горното да има някакъв смисъл за вас...

Тема "Демонтиране на дървени каси." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: