• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Привет на всички. Моля за помощ! Нужно ми е да закупя специални пирони, които за съжаление не мога да открия в нито една железария. Търсих по интернет, гледах по складовете, но такива няма. Пироните от които се нуждая се характеризират с изпъкнала глава (подобно на гъбка) и с дебелина на стъблото 1.5мм. Дължината не е от значение. Ако някой знае къде мога да намеря подобни (много е желателно да не са стоманени) моля да ми помогне. Трябват ми спешно!

Поздрави!
VLADO66 - майстор
По това което обясняваш това са пирони за попнитове.
colyo - специалист
......или пък тапицерски кабари. От Холандия си бях взел навремето с лъскаво месингово покритие около 8мм диаметър на главата (полусферична) и 15мм дълъг пирон. Имаше един период в който тапицираните врати бяха хит и си направих входната врата така. Лапетиите от входа ги изчекнаха и ...... до там бях с тапицираната врата.

ПП: Сещам се, че навремето в "Г.Димитров"-Бургас правиха декоративни лъскави пирончета и чичо ми ми е носил, но от 7-8 години завода не работи.
lecki - специалист
Има стоманени с такива глави че дори и поцинковани.

пп - потърси и нитове има стакива глави - стоманени и алумин.
За нитовете знам, че ги има, въпроса е от къде да се сдобия с такива пирони? Тези подцинкованите къде мога да ги намеря?
Никъде ги няма по железариите. До колкото разбрах, се използвали в обущарството. Днес посетих един обущар и ги намерих, обаче имаше прекалено малко количество и каза, че са му останали от преди 20 години и не знае от къде могат да се намерят. Колеги ако някой има приятел обущар, моля ви попитайте.
Благодаря, прегледах, но не намирам това от което се нуждая.
stiv1961 - майстор
А тези, с които се коват битумните керемиди не стават ли? Но те не са с изпъкнала глава :?
  • 1
  • 2

Тема "Търся определен вид пирони!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: