Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
brainstorm - напреднал
Някой може ли да ми каже какво значи "Транспортен срез" в контекста на разкрояване на дървени плоскости?
Питах google ама цъ ... :)
8180 - майстор
Не съм го чувал този израз, но ПРЕДПОЛАГАМ заради други материали.
Примерно лист 3000х2000мм пристига с 2-3см. по-голям. Възможно е заради евентуални транспортни дефекти по ръбовете - да си докараш чистия размер след отстраняването им.
Другият вариант (и по-вероятен) е доставчикът да предлага 1-2 сряза, за да можеш да транспортираш с по-малко МПС. Възможно е "транспортните срезове" да не са перфектни.
Изчакай и др. мнения, че аз гадая.
ivanj - специалист
мисля че втория вариант е правилен
tysonlkr - специалист
brainstorm написа:
Някой може ли да ми каже какво значи "Транспортен срез" в контекста на разкрояване на дървени плоскости?
Питах google ама цъ ... :)
За да не гадаем може да споделиш в какъв контекст си го срещнал този израз.
Аз имам и други обяснения освен горните, които колегата сподели. Като например при правене на дъга при необходимост се правят допълнителни срезове.
Не сме врачки все пак :x
zemo - напреднал
транспортния срез ти го правят ако стоката не влиза в транспортното средство и не е точен, а е около
brainstorm - напреднал
транспортния срез ти го правят ако стоката не влиза в транспортното средство и не е точен, а е около
Мдам явно е това, мерси за отговорите :) Срещнах го в един ценоразпис за разкрояване и се зачудих какво е ...
velas - специалист
8180 написа:
Примерно лист 3000х2000мм пристига с 2-3см. по-голям. Възможно е заради евентуални транспортни дефекти по ръбовете - да си докараш чистия размер след отстраняването им.
На това му се казва "окрайчване" и не е на по-голям размер на листа, а от дадения размер вадиш 30мм на всяка страна.

Тема "Какво ще рече "Транспортен срез"?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: