Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bobii - специалист
Колеги, 2 дена се боря с болта, който държи ремъчната шайба към оста на барабана на пералната машина. Какви ли не тръби ползвах за рамо, само и само да мръдне, ама няма и няма. Пералнята е Електролукс, а болта е тип еврейска звезда. Има ли някакъв шанс болтът да е с обратна резба? Пробвах и на двете страни, но без успех. Моля ви да ми дадете някой акъл как да го развия тоя болт, щото ще се ядосам и ще сложа голямата бургия на дрелката. После как ще вадя останалата част от болта, не знам...
Благодаря предварително.
fox_vt - майстор
Пръскай със проникващо масло и чакаш поне половин ден прави чудеса със такива болтове особенно към алуминий.Той има гадното свойство да спича кофти болтовете.Вече ако и тогава не стане разпробиване но това е най крайния вариант.Има и вариант със малка пропанова горелка от тея ръчните но първо пробвай със проникващото масло изпитано е.
mladkal - майстор
съсан, разпробив болт се вади с те това...(дано не стигш до там)

Прикачен файл

скъсан болт.jpg
скъсан болт.jpg (73.83 KиБ) Видяна 3700 пъти
MamaMy - майстор
Само с нагряване и рязък удър. Иначе ...греда.
jekasus - майстор
Някой приятел от автосервиз да имаш? Не вярвам болта да издържи на двубоя с гайковерт.
lov - майстор
Както казва колегата с гайковерт или ръчна ударна отверка. И при двата варианта или се къса главата или се развива.Средно положение няма.
bobii - специалист
Мисля, че имам ръчна ударна отвертка, но как да сложа бит еврейска звезда на нея, щото тя е една много стара с един дълги битове, много по-различни от сегашните, ще пробвам с проникващо масло (вд-40). Благодаря много за съветите, колеги!
ZMeyGorianin - майстор
Пробвай и двата варианта едновременно: първо нагрей с лампата и веднага напръскай със спрея.
bobii - специалист
Излезе шибаната шайба. Благодаря много за съветите! Пръснах масълце и след това успях да заклещя ключа в болта и бих с чука, след това хванах самия ключ с още един (като рамо) и напънах и тръгна, но като сменя лагерите, ще трябва да сложа болт със шестоъгълна глава, щото еврейската звезда си е е.ала майката.

Тема "Демонтаж на ремъчна шайба на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: