• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kavi67 - специалист
Въпросът е,че ми трябва на 90 градуса само частта,която свързва под-стена,тоест работната(невидима) част,а видимата да си е стандартна.След доста обикаляне днес по големите вериги магазини,не открих нищо такова!Ще се ползва за полагане в тоалет(има сифон,който да речем ще се ползва веднъж месечно),като смятам да я залепя/уплътня с санитарен силикон.Теракотът е положен и фугиран,стените са измазани с силиконова мазилка.И,освен че не ми харесват первазчета от теракот,то и възможността за такива вече е отпаднала.Та,така.....
Chefo77 - майстор
Е те тук има голям шах ... нищо не разбрах - какво точно ти трябва???
jekasus - майстор
Аз стигнах до извод че иска да си сложи това :?
Изображение
kavi67 - специалист
Ще се опитам да обясня така : представете си прав ъгъл(да речем,под и стена сключват такъв),и на този прав ъгъл искам да 'заспи' (евентуално!) монтираният перваз,лайстна,ъгъл или там както се казва.Плътен,без кухини(ако има такива!),без разни клипс системи,без дюбелчета за захващане и т.н. - само с по един ред силикон от двете страни,да се притисне и залепне/уплътни.Добре ще е,да има към тях и външни/вътрешни ъгли(за ламината ползвах 'пвц' первази с ъгли и снадки-добре се получи),защото не знам без тях дали ще се получи нещо въобще!Може би,ще трябва към някакъв специализиран магазин да се насоча,ама знам ли.....?
Последна промяна от kavi67 на ср сеп 05, 2012 12:35 pm, променено общо 1 път.
piron45 - майстор
kavi67 написа:
Въпросът е,че ми трябва на 90 градуса само частта,която свързва под-стена,тоест работната(невидима) част,а видимата да си е стандартна.След доста обикаляне днес по големите вериги магазини,не открих нищо такова!Ще се ползва за полагане в тоалет(има сифон,който да речем ще се ползва веднъж месечно),като смятам да я залепя/уплътня с санитарен силикон.Теракотът е положен и фугиран,стените са измазани с силиконова мазилка.И,освен че не ми харесват первазчета от теракот,то и възможността за такива вече е отпаднала.Та,така.....
В магазините за ламиниран паркет трябва да ги има във всякакви разцветки, външни и вътрешни ъгли също. Моите са такива и си ги монтирах сам защото ламината беше с безплатен монтаж, но за первазите взимаха по 1лв на метър. Лепих ги със силикон за стената /лягат на стената и пода/, а отпред са вдлъбнато заоблени.
marmoz - специалист
Настолен циркуляр му е маиката :) Резеш си ги на какъвто ъгъл ти трябва :) Доколото се сещам какво търсиш по магазините го няма готово
Chefo77 - майстор
marmoz написа:
Настолен циркуляр му е маиката :) Резеш си ги на какъвто ъгъл ти трябва :) Доколото се сещам какво търсиш по магазините го няма готово
Ти искаш ли да снимаш как се реже ПВЦ перваз с настолен циркуляр? :)

Иначе доколкото разбрах, ти трябва точно вътрешен и външен ъгъл. Не може да няма в магазините. Другият вариант да ги оформиш с макетния нож, но с ъгъл определено ще ти е по-лесно.
Тани - модератор
kavi67 написа:
Ще се опитам да обясня така : представете си прав ъгъл(да речем,под и стена сключват такъв),и на този прав ъгъл искам да 'заспи' (евентуално!) монтираният перваз,лайстна,ъгъл или там както се казва.Плътен,без кухини(ако има такива!),без разни клипс системи,без дюбелчета за захващане и т.н. - само с по един ред силикон от двете страни,да се притисне и залепне/уплътни.Добре ще е,да има към тях и външни/вътрешни ъгли(за ламината ползвах 'пвц' первази с ъгли и снадки-добре се получи),защото не знам без тях дали ще се получи нещо въобще!Може би,ще трябва към някакъв специализиран магазин да се насоча,ама знам ли.....?
Четете бре хора! Търси се плътен перваз с абсолютно гладки повърхности към стената и пода ,за да се нанесе там силикон и да се залепи! Поне аз не съм виждал такива!
Chefo77 - майстор
АААААА
АААААААААААААААААААА
Човекът търси от онези малките первазчета, които се използват за под вратопрозорци!
Представлява Г-образен профил, 15х15 или 20х20 да речем, с дебелина на стената около 2 мм и някакъв орнамент във вътрешната част на Г-то. Сега разбрах ли правилно?

http://www.bgparket.com/mprbg6.htm
http://www.bgparket.com/mprbg7.htm

Ако да, в Практикер и Бриколаж има такива, само гледай да са от разпенена пластмаса, а не от МДФ, не от дърво. Нямат вътрешни ъгли и се пасват с макетен нож. Силиконът се слага във вътрешната част, точно на ъгъла (за да не излиза).
Тани - модератор
Браво! Точно това предполагам, че е необходимо от мъглявите обяснения! Знаех си , че ти си човека с первазите :wink:
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ перваз за под - на 90 градуса ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: