Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
miroslav_kn - специалист
купих си МДФ панели за врати на DOORPAN. Те са от МДФ но от лицевата част са боядисани в бяло. Моля ви даите ми съвет с какво да ги боядисам така че цветът им да заприлича на дърво.
Emerald - модератор
Не разбирам много въпроса ти. :? Искаш да заприлича на дърво...значи ли, че искаш да ги направиш кафяви и да придадеш дървесния рисунък? :? Има разбира се faux fini за тази цел, но първо не е просто за изпълнение, а това което е сравнително просто, не е особено правдоподобна имитация на дърво. Този вид боядисване бих препоръчала единствено там, където умишлено се търси да се подчертае, че е правен рисунъка на ръка, а не там, където се търси естествен дървен ефект.

Така или иначе плоскостите ти са бели, направи и вратите бели! Можеш да направиш релеф по плоскостта с молдинги и да постигнеш ефекта на дървени врати боядисани в бяло.
bisplus - специалист
Тези панели гладки ли са или си имат някакъв релеф? Питам защото съм виждал едни бели панели(не съм сигурен от какъв материал), които се лепят на обикновенна фазерна врата врата и след като ги лакираш иглеждат като дърво.
miroslav_kn - специалист
Панелите са релефни. Лепят се на рамка от дъски 140х40мм. за да се направи вратата. Изглеждат така както са на снимката но са бели . Просто се питах дали има някакъв байц или лак или боя за да заприличат на цвят като тзи от снимката.

Прикачен файл

vrati_perge.jpg
vrati_perge.jpg (2.55 KиБ) Видяна 2896 пъти
taty67 - специалист
Покритие с полиуретанов водоустойчив лак “Mileci Spa”
miroslav_kn - специалист
благодаря многооооооооооооооооо!!!!!!!!!!!!! :)
bisplus - специалист
Значи съм се ссетил за какво става въпрос. Ами ще стане със всякакъв лак който е предназначен за дърво. След като търсиш някой определен цвят те съветвам първо да лакираш с лазурен лак в подходящ цвят...повърхноста няма да стане гланцирана(според мен е по-добре)но ако искаш да се гладцира след това минаваш с друг(примерно с яхтен лак)

Тема "купих си ..... моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: