Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Martins - специалист
Здравейте,
Вече съм пред свършен факт, но все пак да питам. За крилата на прозорците знам, че има ограничение до 1м широчина, но има ли ограничение за височината на врата? При мен височината на вратата се получи 236см, широка е 75см. Дали е много и да тежи в повече? Не се бях замислял, защото следвах размерите на старата дървена дограма.
miliad - майстор
За всяка система профил си има таблици с допустима широчина и височина на крилото. Ако се съмнявате в нещо искайте да ви ги покажат. Ако майстора ги има де :shock:
Stefan_62 - майстор
Не съм много на ти с ПВЦ размерите, но според мен, ако имаше проблем с височината и теглото хората от фирмата щяха да ти кажат. Ако не е изработена още, за твое успокоение искай да ти сложат още една панта плюс предвидените. Аз в момента също сменям / чакам да дойдат да монтират дограмата/ балконска врата почти със същите размери при вземането на размерите исках за по-сигурно още една панта, но ме увериха, че и без нея няма да има пробрем. На село имам поставени две външни входни ПВЦ врати 220/90 и са на 4 панти,вече втора година няма никъкъв проблем от рода на увисване или измятане.
marmoz - специалист
Ако вратат ти е от профил за порозорец,повечето колеги тага ги правят без да иформират,си сложи хоризонтален кемфер/делител/,че при толкоз дълга врата се получава едно усукване и има вероятност да се пукне стъклопакета :)

Тема "Максимален размер крило врата pvc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: