Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Искам да си сменя стъклопакетите на дограмата, тъй като в момента съм с двоен бяло/бяло 28мм. Апартамента е панелен, но съм го топлоизолирал отвън с 6 см стиропор. Искам да сменя стъклопакетите на хола и на терасата към хола (както съм посочил на картинката). Изложението ми е Юго-Изток. Средните прозорци на тересата стоят постоянно отворени лятото, и съответно като е топло, и плътно затворени зимата и като е студено. Терасата не се отоплява.

Въпросът ми е какъв стъклопакет да сложа в хола (отоплявам се с парно) и какъв на терасата? Доста тихо е в квартала, тъй че не търся шумоизолация.

Прикачен файл

app.jpg
app.jpg (100.87 KиБ) Видяна 1475 пъти
miliad - майстор
При този режим на ползване не виждам защо ще сменяш на терасата.
За хола-ако много пече лятото/многофункционално(познато като високоенергийно или 4 сезона)+бяло/
ако не пече /Бяло+нискоемисионно/
ако искаш да обезшумяваш едното стъкло да е по-дебело(5,6мм)
Това според мен е бюджетното решение. И това "28мм стъклопакет" го проверете дали е вярно, че много рядко се ползва размера.
miliad написа:
При този режим на ползване не виждам защо ще сменяш на терасата.
За хола-ако много пече лятото/многофункционално(познато като високоенергийно или 4 сезона)+бяло/
ако не пече /Бяло+нискоемисионно/
ако искаш да обезшумяваш едното стъкло да е по-дебело(5,6мм)
Това според мен е бюджетното решение. И това "28мм стъклопакет" го проверете дали е вярно, че много рядко се ползва размера.
28мм е със сигурност, защото в кухнята смених стъклопакета и дори сложих троен стъклопакет (4сезона/бяло/Ка). просто не знам дали има смисъл в хола да слагам такъв троен, при положение че имам тераса. Иначе сутрин си напича.

Тема "Съвет за избор на стъклопакет за хол и тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: