• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Martins - специалист
Смених дограмата на целия апартамент. След монтажа, забелязах че една от вратите, когато се затваря преди да е натисната дръжката за да хване обкова, ляга плътно към касата в горния и долния край, но в средата остава 1 см. При затваряне, обкова я прибира и е плътно затворена, но когато е притворена си личи, че е като дъга самата врата. В гаранция е и се обадих на фирмата, но ми обясниха, че щом като затворена си приляга няма проблем. Според Вас така ли е или не?
stiv1961 - майстор
Не, вратата трябва да ,,ляга" по целия вертикал. Вероятно усилващия профил я измята така.
tarlyo - специалист
По- принцип не е нормално, реално големи проблеми няма. А кое е криво - касата или крилото?
Според мен фирмата трябва да си я ремонтира или премонтира.
pavkatay - майстор
tarlyo написа:
По- принцип не е нормално, реално големи проблеми няма. .....
+1

НО, ако ти вади очите си искай това, което би ти и харесало, освен да ти върши работа.
Най-вероятно проблема е в крилото-то лесно би могло да се смени.
marmoz - специалист
Martins написа:
но в средата остава 1 см
Е чак пък толкова е брутално максимума е 2-4мм за пластмасата :shock:
tarlyo написа:
А кое е криво - касата или крилото?
Пусни един точен нивелир на касата от горе до долу,после опъни един канап от горна до долна точка и ще видиш дали е касата/според мен наи вероятно е тя/.
П.П.Попадъл съм и на по брутални случаи,изметната дограма понеже фирмата Х си спестила металният профил в ПВЦ то :? какво да му кажа на човека освен да си търси правата ,ама нали сме в България фирмите Х и досиетата Х си остават неразрешени
Martins - специалист
Армировка според мен си има. Като забелязах това изкривяване и аз се усъмних и търсех начин да разбера има ли желязо вътре или не. Мисля, че има защото като махна дръжката, в отворите се вижда разпробивано и желязо. Освен да са сложили само там за заблуда на противника. Иначе съм сигурен, че е изметнато крилото, а не касата.
miliad - майстор
Може ли да дадеш повече информация за дограмата: колко мм е профила, какъв цвят е, вратата терасна ли е/най-вероятно/, или входна.
miro_800 - специалист
Ако касата е заклинена по-здраво с дървените клинове и профила е по- нежен :) може да се получи нещо подобно.Но щом си сигурен, че е крилото....
Пусни някое фото.
pavkatay - майстор
miro_800 написа:
Ако касата е заклинена по-здраво с дървените клинове и профила е по- нежен :) може да се получи нещо подобно.Но щом си сигурен, че е крилото....
Пусни някое фото.
Това нещо е загуба на устойчивост или изкълчване, което при височина на вратата около 2,3м (в общия случай) няма как да стане, колкото и нежен (правилната дума може би е 'строен') да е профила, освен ако няма някаква напречна сила (обикновено тя е породена от неправилно заклинване-не точно под вертикалния профил, дюбелиране или натиск на пяната).
Почти бях сигурен, че проблема е в крилото, защото съм се сблъсвал с фабрично или впоследствие деформирани профили предимно на крилото в тази равнина, която се коментира. Деформациите на касата в повечето случаи са породени от неправилен монтаж (бъчвообразна или Х-образна форма).
Martins - специалист
Наложих с мастар и като го сложа на крилото е очевидно измятането. Същата проверка показа, че касата е ок.
  • 1
  • 2

Тема "Изметната PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: