Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Нямям много мнения тук, но чета често.
Сега обаче имам нужда от консултация.
Направихме вратата на банята плъзгаща. Сега обаче искам да скрия релсите в стената с гипскартон или МДФ. Проблем се явява обаче вратата на спалнята. Старата беше с метална каса и е долепена до тази стена, на която сложихме плъзгащата. За да сложим нормална интериорна врата трябва да се премести отвора в панела с около 10 см.
До тук не ми се стори да има проблем, но ...
Махнаме касата и почнах да разширявам отвора.
Започнах от горния ляв край - пак няма проблем, но когато стигнах до средата и почнах да слизам надолу се показа арматурата. В ъгъла виждам доста дебело желязо, което не ми пречи, от средата надолу обаче арматурата ми пречи доста (Арматурата като гледам не е вертикална, а наклонена и това е проблема)
Мога ли да я режа, да я огъна или някакъв друг вариант? Трябва ли да подсилвам нещо или да не барам железата?
Става въпрос за 4 ти етаж в 6 етажен блок.
VLADO66 - майстор
Режи я ,така и така си я оголил.
tysonlkr - специалист
Колко е дебела стената :?
Ако е от по тънките 6 см не е носеща и няма проблем за конструкцията на блока, но ако е от по дебелите не е много доре да рушиш носеща стена, че земетресенията станах много чести.
Ето снимки:
Прикачен файл:
IMG00828-20121021-2243re.jpg
Прикачен файл:
IMG00820-20121021-2239re.jpg
Прикачен файл:
IMG00822-20121021-2241re.jpg
П.С стената е 15 см. дебела
tarlyo - специалист
Режи, кърти, проблеми няма.
marmoz - специалист
Аз не бих я рязал ама нали ти ще живееш там,да не доидът съседите отгоре на гости некои ден :-D
torbalan - Дървен философ
Един мой съсед преди живеше в блок... И си беше направил врата между две мазета.

Бая солена глоба отнесъл тогава :)

Тема "Преместване врата в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: