Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
sevar - специалист
Тия дни ми се отваря работа с фината замазка преди паркета и гранитогреса. То всичко хубаво, ама строителя за кой ли път си е оставил ръцете и разтоянието между балконската врата и пода е 1,8-2,0 см. Някой има ли идея в какви граници може да се вдигне нагоре стъклопакета (ако въобще може) или трябва да къртя замазката от пода? Трябва да докарам разстоянието да е поне 4 см.
Последна промяна от sevar на пон апр 09, 2007 8:24 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Малко неясно си задал въпроса, но мисля, че разбрах какво питаш. Регулиране можеш да направиш в рамките на няколко милиметра, може би 3-4. Повече е абсурд. Можеш да демонтираш вратата и да я дадеш я някоя фирма за дограма, където да я преработят (скъсят) заедно с касата и да се монтира отново. Естествено демонтажа и монтажа трябва да направят пак те. Това начинание обаче е съизмеримо с къртенето на замазката, даже може би е по-трудоемко и ще излезе по-скъпо.
sevar - специалист
Мина ми през ума да се демонтира и скъси вратата, но това значи къртене на касата, настилките на балкона, на мазилката, на шпакловката и после всички дейности отново. И затова се отказах, засега. Къртенето на замазката ми се вижда, най-малко трудоемък процес. Надеждата ми беше в регулирането на стъклопакета, но уви ;o(((

10x Velsi
Стефан - майстор
И аз нещо не схванах въпроса, и може би velsi е прав. Не съм сигурен и в твърдението, че строителя на замазката е виновен. Може би вратата предварително е била ниско монтирана. Но все пак, дай една снимка за ориентация. В момента само гадаем.
velsi - Почетен майстор
По принцип, когато се монтира дограма на груб строеж се договарят нивата със строителя. Сигурен съм, че това е било направено. Просто някой не е дал верен размер или в последствие се е оказало, че е трябвало вратата да е по-къса. Забелязал съм, че по строежите се работи малко "на парче" и такива фалове стават сравнително често.
Стефан - майстор
На същото мнение съм и аз. По-лесно е да се демонтира касата и вратата, и да се скъси. Просто не си представям къртенето на замазката, и полагането и отново. Ами, ако не може по-ниско????
sevar - специалист
Ще се опитам да обясня по-подробно. Монтирани са две балконски врати заедно с прозорец (тип "пистолет") в две помещения. Помещенията са едно до друго, балкона е общ за двете помещения. След като е отлята плочата, сроителя отлива и замазка върху плочата. Нивото на замазката не е хоризонтално, а е с наклон от едното помещение към другото. При отворена врата разтоянието между дъното на вратата и пода е 1,8-2,0 см в едното помещение и 4,8-5,0 в другото. Тоест това е и денивелацията на замазката. Не знам кой освен строителя може да е виновен.

То аз съм си най-виновен, ама ... ;o(
velsi - Почетен майстор
Не е толкова лесно, защото балконската врата е хваната към прилежащия прозорец (така наречения вратопрозорец или "пищов" както му казваме ние). Трябва се изкърти всичко, да се изреже пяната, да се демонтира всичко, вратата да се транспортира, скъси касата и крилото, съответно трябва да се скъси и долния стъклопакет.... После по обратния ред всичко да се монтира и замаже. Работа не по-малко трудоемка от къртене на замазката. Като се има предвид, че тя ще е сравнително прясна (говорим за ново строителство) може да се окаже, че с един добър перфоратор това е работа за няколко часа.

Тема "Регулиране на панта на стъклопакет или къртене на замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: