• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lov - майстор
Колеги налегна ме голямо тегло.

Трябва да издиря най тихата пералня на нашия пазар и то колкото се може по бързо. Бюджета принципно няма лимит но до около 1 000 като гледам цените мисля че ще се вместя.
Пообиклих магазините и гледах това онова но нали съм ''Тома Неверни'' пък и на препоръка от търговец няма как да се хвана.
torbalan - Дървен философ
Ми те като цяло съвремените перални не са особено шумни...

Лично аз съм харесал един модел на Беко - дето е с инверторно управление на двигателя... Но да си призная - нямам идея колко е шумна таз пералня :)
dyaneff - майстор
lov написа:
...Бюджета принципно няма лимит ...
http://shop.mcm.bg/index.php/peralni.html
VLADO66 - майстор
dyaneff написа:
lov написа:
...Бюджета принципно няма лимит ...
http://shop.mcm.bg/index.php/peralni.html
Подкрепям,но човека пише около 1000лв.
kozl - майстор
Мисля че пералните с ротор директно на оста на барабана трябва да са най-безшумни. Няма ремъчна предавка, няма бързооборотен ел.двигател. Що се отнася до центруфугирането шума колкото и безшумен да е двигателя зависи от разпределението на товара по барабана. Тука вече от знаачение е окачването.
Обаче тези перални са свише бюджета ти както за твоя, така и за моя и ще ми остане само възможността да ги гледам зад щанда. Ако БЕКО са пуснали такваз за под хилядарка, аз просто не съм и обърнал внимание. :?
И в крайна сметка свикнах с шума на моята, проблема е с шума от тази на съседите. Абе нема такъв шум. Имам усещане, че им се е прецакал лагер. На центруфуга шума е съизмерим със сирените на ГО. При всяко комшийско пране останалите съседи сме в бойна тревога.
На мама пералнята е от 1981 година Candy (Италия). Още скърца, пере и ще продължава, че бюджет за нова пък не позволява. Сромна и мъничка да танцува и се иска. И за да няма разходки из дома с дюбел в бетона стегнах и крака.
torbalan - Дървен философ
Преди години на един колега микровълновата прецаквала безжичните връзки у съседите... А човека явно доста я е ползвал...
Та съседните апартаменти събрали пари и му купили една нова микровълнова...

Може по тая схема да се погрижиш за съседската пералня :)
kozl - майстор
Възможностите цял вагон, пари нема за калгон камо ли за нова Аристон. :cry:
lov - майстор
VLADO66 написа:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/6 ... AQ-28461BY
Добре де тоя BOSCH по какво да разбера че не е шумен.
Колега наистина търся безшумна пералня с предно зареждане без сушилня. За това и малко ограничих бюджета на тая сума. Сушилня си имам а такива неща като 2 в 1 нещо не ми се нравят а и имам и други съображение относно какво става с дрехите. Все пак 2 години се занимавах на времето с една обществена пералня.
В момента съм с едно Zanussi Fa 826 не помня вече но е на 6-7 години някъде читаво пере. Всичко и е в ред от към техническата страна ама шумна на умиргане.
Та освен моделите с инверторни двигатели гледам и тези с директ драйв моторите. Някой няма ли такава да сподели разликата. Гледам някои имат и допълнително стъкло на люка. Това освен за фасон ли е или имат заложена вътрешна изолация под капаците. Както казах минах през магазините на бързо ама да ми дават акъл едни пъпчиви консултанти дето мама още им пере дрехите нещо не ми се нрави.
И понеже след като търпеливо изчаквах да си кажат наизустената презентация задавах директно въпроса. Вие виждали ли се монтирана и работеща такава пералня? И отговора предполагам се досещате какъв е.
Та тва ми е теглото освен че главата ми стана два пъти по голяма от четене по форумите .
fox_vt - майстор
Аристон но номера и да завършва на 9 примерно 109 или 129 водят ги безшумни.http://megashop.bg/techno/product_info. ... 1467&rek=5
Аз съм с тази на 3-4 години и цената и е същата като навремето.Обаче трябва да уточня че мотора е абсолютно безшумен но понякога се чува помпата когато почти няма вода в пералнята и земе да засмуква въздух а центрофугата на 1000 об се чува леко ама то няма и как иначе.И едно много ценно качество има невероятен талант да отделя стотинки гвоздеи и всякакви неща от джобовете и ги събира в гумения уплътнител на вратичката за лесно махане,което е чудно предвид че навремето заради 5 ст пренавивах моторчето на помпата на старата пералня :lol:

пп майка ми е със такава но със сушилня и тя има още едно стъкло отпред но това предполагам е заради сушенето за изолация.
  • 1
  • 2

Тема "Тиха и безшумна преалня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: