Здравейте колеги и колежки. Имам един въпрос свързан със имот на село. Става въпрос за това,че да речем малко преди 1980 г. въпросния имот състоящ се от тухлена къща и два навеса е записан в нутариалния акт тогава със застроена и незастроена площ общо всичко 310 кв.м. ! Дойде време това недоразумение да се оправи по законен път както си му е редът. Извикахме хора мериха ,писаха, смятаха и накрая всичката тази площ от 310 кв.м. сега излезе 762 кв.м., няма лъжа, защото с просто око се виждаше,че дворът и всичко в него е много повече от 310 кв.м. . Изкарахме и две скици, едната от стария план на селото, в която са очертани тези 310 кв.м. , после изкарахме друга скица със новия план на селото в която са очертани 762кв.м. като едно цяло дворно място със къщата. И сега идва най интересното,защо ни карат да си вадим комбинирана скица от инжинер-геодезист, при положение,че всичко е измерено, данъкът вече си се плаща колкото трябва да бъде и на скицата е едно голямо място а не две разделени,. Ей това ми е интересното, защо трябва да вадим такава скица и то от инжинер-геодезист, като тези дето ги изкарахме са от кадастъра в общината? Ще бъда изключетелно признателен ако някой може да ми отговори на този въпрос. Блгодаря предварително.
П.П. Не правя реклама с въпросния линк, просто го ползвам, защото доста разбираемо е обяснен смисълът на комбинираната скица.