Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
aiako - специалист
Здравейте, искам малко акъл , че не съм още много на Ти с заваряването.

Изображение
Имам такъв редуцир към кислородна бутилка , пълна с СО2 - за телоподаващо.
На него има обаче само манометъра за налягане в бутилката (не че ако има другия ще ми помогне де :-D ) , искам да попитам - Как да си настроя притокът на газ-а към телачката без да вземе да избие всички тръби по пътя ?

До тука стигнах до този извод:
- Отворена бутилка
- Долният кран отворен
- Десният се отваря постепенно, но тук идва страхът ми - Кое коригира налягането - да не избият маркучите ? :?
dyaneff - майстор
Врътката под синия "буркан". И отчита по десния манометър.
LazarGanev - "Велик майстор"
Долната врътка я развиваш обратно на часовниковата стрелка до упор - при това положение би трябвало да няма налягане след регулатора. После постепенно започваш да навиваш врътката на регулатора докато втория манометър отчете желаното налягане на изхода
aiako - специалист
Значи тогава, десният напълно отворен , а по този отдолу глася потока ?

Нямам десен манометър - счупен е . Той всъщност , този кран - как регулира , защото вътре е една пружина ? Да не стане да си гнете газ и накрая да стане ПРАС Извинявайте за въпросите, но като знам как гърмят тея 40 бара и ...
aiako написа:
Значи тогава, десният напълно отворен , а по този отдолу глася потока ?

Нямам десен манометър - счупен е . Той всъщност , този кран - как регулира , защото вътре е една пружина ? Да не стане да си гнете газ и накрая да стане ПРАС Извинявайте за въпросите, но като знам как гърмят тея 40 бара и ...
Ами смени си манометъра и тогава продължаваме нататък - то все едно да се явиш пред Доган без патрони и пищова ти да засече на всичко отгоре. Прогони оръжието и пак ела :wink:
aiako - специалист
Всичко върви вече , благодаря ви - особено на dyaneff.
А вместо манометър, мисля да сложа дебитомер , мисля че ще ми е по удобен.
Изображение
Трябва ти манометър, не дебитомер

Тема "Настройка СО2." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: