Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vkk777 - напреднал
Добър ден.
Търся вариант за екструдиране на безконечна HDPE лента с ширина 20мм и дебелина 1.5мм.
Моля ако някой знае фирма, която предлага услуга екструдиране по задание на клиента, да ми помогне.
Няма значение в кой град се намира.
Благодаря много.
solar_entusiast - специалист
Пробвай тук:
http://www.alfrida-peev.com/

За опаковки по спецификации на клиента със сигурност правят, но има минимално количество което трябва да се заяви.
За ленти може да ги питате.
vkk777 - напреднал
мерси много, ще се обадя в понеделник.
vkk777 - напреднал
Обадих се, не могат да я произведат.
Отделно нещо се заговори за едни 20к за матрица в друга фирма.
Аз с полимерите не съм много наясно, но подобни ленти не се ли правят на екструдери?
Все си мислех, че матриците са при шприцмашините за формоване на пластмасови детайли?
При екструдерите освен формоващата матрица на изхода след шнека, има ли друга, която не подозирам, че съществува.
Че 20к за тази ми се види безумно много.
Моля ако някой е наясно да помогне.
Мерси много!
angelfilev - специалист
vkk777 написа:
Обадих се, не могат да я произведат.
Отделно нещо се заговори за едни 20к за матрица в друга фирма.
Аз с полимерите не съм много наясно, но подобни ленти не се ли правят на екструдери?
Все си мислех, че матриците са при шприцмашините за формоване на пластмасови детайли?
При екструдерите освен формоващата матрица на изхода след шнека, има ли друга, която не подозирам, че съществува.
Че 20к за тази ми се види безумно много.
Моля ако някой е наясно да помогне.
Мерси много!
Такава лента се прави точно на екструдери. Няма друга матрица след формообразуващата. След като полимера излезне от главата на екструдера, в случая лентата, попада във водна вана с валци, където се охлажда и изтегля. Следва устройство за навиване.
По същия начин се произвеждат всевъзможни пластмасови маркучи, без армировка.
Проблема е, че главата на машината пригодена за шлаух, маркуч трябва да се пригоди за лента. Практически трябва да се направи нова глава.
vkk777 - напреднал
И аз така си го представях, но не очаквах главата да струва 20 хиляди лева.
Мисля, че нещо ме пускат по пързалката.
angelfilev - специалист
vkk777 написа:
И аз така си го представях, но не очаквах главата да струва 20 хиляди лева.
Мисля, че нещо ме пускат по пързалката.
Възможно е главата за лента в изходната част да има водоохлаждаема зона и това да я оскъпява, но не чак толкова.
vkk777 - напреднал
Питах фирмата, която ми даде оферта за матрица, ако си купя матрицата дали ще ми произвеждат материала.
Отговорът отново беше "не".
Този път не им било икономически изгодно, защото щели да ми произвеждат количеството една седмица.
При положение, че обикновено за това количество готов материал внос плащам близо 100 хиляди лв,
се чудя на какви ли ставки работят българските фирми. Явно под милион на месец не ги устройва.
Как да е, ще храним китайци и турци отново.
angelfilev - специалист
vkk777 написа:
Питах фирмата, която ми даде оферта за матрица, ако си купя матрицата дали ще ми произвеждат материала.
Отговорът отново беше "не".
Този път не им било икономически изгодно, защото щели да ми произвеждат количеството една седмица.
При положение, че обикновено за това количество готов материал внос плащам близо 100 хиляди лв,
се чудя на какви ли ставки работят българските фирми. Явно под милион на месец не ги устройва.
Как да е, ще храним китайци и турци отново.
В продължение на повече от 15 години произвеждах пластмасови бутилки, а също машини и екипировка за тях.
От 6-7 години съм прекратил и не мога да ти бъда полезен. Утре ще поговоря с приятел и ще пиша на лични ако има резултат.
Важно е какви са допуските на размерите и ред други подробности.

Тема "Екструдиране на HDPE - търся производител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: