• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ivo_vd - специалист
Здравейте,

Имам нужда от вашия компетентен съвет, тъй като нямам никакъв опит.
Първо, каква е разликата между винтоверта и отверката?
Ще правя ремонт и ми е необходимо нещо, с което да развъртя и после да завия болтове и винтове на мебелите. Ще го използвам и да завия някой винт в касата на вратата на мазето, защото се налага да я укрепя. След ремонта по всяка вероятност ще си стои в шкафа.
Мога ли за тези цели да купя нещо, което да ми свърши работа за бюджет до 70 лв., тъй като няма да я използвам интензивно след ремонта, но в същото време докато работя с машинката да нямам ядове ?
kuger - майстор
Преди години купих винтоверт на FireLine /дано съм го писал верно :) /. На 18 V, с две батерии и стабилно зарядно. Ей така на майтап, щото беше с две батерии. Е, нема такова чудо! Много съм доволен, пу, да не му е уроки!
Да, за около 60 пари.
jorkataG - специалист
Ел отверка или винтоверт?
Винтоверта е автономен, независещ от кабели в момента на работа.
Последна промяна от jorkataG на ср авг 06, 2014 9:04 am, променено общо 1 път.
fbr - майстор
А защо акумулаторна. За инцидентна употреба по-удачно ще да е електрически винтоверт. Примерно Има и по-евтини.
marian1 - майстор
Хм... ако ти е необходим акумулаторен, и то за разни вратички и подобни завивания и отвивания, не знам колко хора са имали 7.2 в макита - http://www.popularmechanics.com/home/re ... ls/4217781 от този линк - но е идеална. В подарялника съм виждал втора употреба makita и dewalt - за около 100 лв - уникален помощник - компактен и доста по добър от бюджетна аку машинка - тип куче. Имах на времето такава машинка, сега има и с плавен старт ( ако не се лъжа) и степени на стегнатост - препоръчвам! Защото моята нямаше обороти и малко трудно се свикваше с рязкото тръгване - но въпреки това - много ми липсва! Страшно удобна и компактна е, води се с удар и това е огромното предимство - с нея съм пробивал дупки със свредла, отвори с коронка в ГК, тавани съм изработвал и подобни - винтове съм завивал доста успешно и сериино - зареждаше се за 30 мин - ползваш 2 батерии.
ivo_vd - специалист
Всъщност не е задължително да е акумулаторна машинката, може и с кабел, защото ток ще успея да си осигуря. Не знам доколко е удобно за употреба заради кабела.
Втора употреба не бих взел, защото нищо не разбирам и може да ме врътне някой. Освен някакво конкретно предложение, можете ли да ми кажете като параметри какво е най-важно да се гледа, когато се избира?
fox_vt - майстор
Имаше един ел винтоверт на скил хвалят го че е добър ама май беше към 100 лв.Лично за мен е по добре да е акумулаторен.Защо-защото все някъде няма да можеш да прекараш ток,и ще опреш пак до винтоверта.Другото е че смотаните кабели все се врат из краката и ръцете когато не трябва :-D Според мен винтоверт от 10.8 до 12 волта е идеален за целта ти.7,4 волтовия ако е по марков също става че може да няма достатъчно мошност.И задължително литиева батерия като напълно достатъчно ти е само една.Свършваш работа зареждаш слагаш в шкафа и когато ти потрябва даже и след година вадиш и започваш.

Ето един вариант на скил Скил

Аз съм с този 10,8 Li но трябва да следиш каталозите в лидъл.За домашна работа е идеален.
jorkataG - специалист
14,4 волтовите и те не са лоши.
ivo_vd - специалист
Здравейте, отново,

Преди ремонта не се реших да си купя отверка или винтоверт, но след като го приключих се убеждавам, че е полезно във всеки дом да има една такава машинка. Оказа се обаче, че ще по-добре да е нещо, което може и да пробива дупки в стената или в плочките например. Апартаментът ми е тухлен, но ми се струва по-перспективно да търся машинка, която може да дупчи и панел, защото не се знае къде може да ми потрябва.
Простете за невежеството ми, но правилно ли съм разбрал, че ако си купя бормашина, ще мога да я използвам и за завиване?
Какво ще кажете за това: http://shop.kirov.net/?cid=9&pid=2004
Приемам и други предложения с бюджет до максимум 150 лв.
Както бях писал, ще я използвам много рядко във вкъщи, така че не трябва да е нещо професионално и задължително да е с кабел.
Chefo77 - майстор
Това от линка е бормашина. Не е подходяща нито за пробиване в панел, нито за завинтване.
На твое място бих комбинирал електрически винтоверт от типа на Скил 6222 с перфоратор нисък клас - първото за завинтване, второто - за дупките.
До онзиден в Бриколаж имаше акция на Райдър, имаха верт за 45 и перфоратор за 100 лева. Не са перфектни, но за отделните дейности са по-добър вариант от бормашина. До 26-и май в Хоуммакс има Айнхел перфоратор за 100.
  • 1
  • 2

Тема "Бюджетна акумулаторна отверка или винтоверт ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: