Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
georgi82 - специалист
Здравейте приятели,изчетох хиляди страници и мнения, но категоричен отговор така и не намерих,та въпроса е, имам 4 врати,на хол, спалня, детска и кухня, старите талашитени врати от времето на комунизма боядисвани 60 пъти в бяло,криви с изпочупени первазки,абе гадна работа,доста хора лепят фолио, но ме се струва че не е удачен вариант защото не е много траен според мен(от опит знам), други боядисват но пак не ме кефи та...някой опитвал ли е да свали фазера от двете страни на вратата който е приблизително 3-4 мм дебел и на рамката да залепи лакиран фазер(ХДФ) с различни разцветки(венге,дъб,бук,орех, кой каквото му харесва) както и да се облепи касата със същия материал и мисля, че с един нов обков,ще станат врати за чудо и приказ моля за вашите мнения, както и идеи какво да правя с тесните страни на вратите на който е езичето на бравата,знам че най хубаво е да сменя вратите ама пари от къде? :) а един лист от въпросния ХДФ е 23-24 лв който според мен ще стигне и за вратата и за касата.Благодаря предварително на всички отзовали се!
VLADO66 - майстор
Няма да успееш да го свалиш-тия врати са лепени и запресовани,а ако случайно ти се удаде може да изгубиш геометрията или иначе казано вратата да се разпадне.
velas - специалист
Слагай фолио, а там където започне да се отлепя - лепиш с допълнително лепило.
georgi82 - специалист
А лепене на ХДФ-а директно върху старите врати без сваляне на стария фазер?Един познат ме посъветва за това,но въпреки всичко каквото и да стане с лицата на вратата, дайте акъл и за тясната част която затваря вратата с езичето на бравата, там ако сложа фолио гаранция ще се окъса от отварянето и затварянето.
bormanbg - помощник
ако ще се опитваш да лепиш HDF или каквото и да е, или да разглобяваш вратите...ами по-добре си направи нови по същия начин де :)
georgi82 - специалист
Сега ми хрумна нова идея, да залепя върху вратите фурнир,шкуря хубаво вратите и отгоре пльос фурнир, дано да стане и да намеря фурнир де, ако някой знае някой линк с фурнири, моля да помогне!

П.С. Фурнира ми изглежда по здрав от фолиото, а и самото му приложение във мебелостроенето ме обнадеждава за добри резултати.С ХДФ явно нещата са доста по сложни отколкото мислех.

Тема "Ремонт на интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: