Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
8180 - майстор
Колеги,
Някой ако знае доставчик и прибл. цени на гумени изделия освен тези с дограмите.
Трябва ми нещо от по-твърда гума със сечение Ф5-6мм или правоъгълно 5х10мм ориентировъчно. Може и неправилна форма (вписваща се в 5х10). Ако експеримента е успешен ще са необходими ок.150м.
crez - майстор
8180 написа:
Колеги,
Някой ако знае доставчик и прибл. цени на гумени изделия освен тези с дограмите.
Трябва ми нещо от по-твърда гума със сечение Ф5-6мм или правоъгълно 5х10мм ориентировъчно. Може и неправилна форма (вписваща се в 5х10). Ако експеримента е успешен ще са необходими ок.150м.
Виж тук:
http://www.zebra-bg.com/
8180 - майстор
Благодаря crez,
Но не намирам нещо подобно от "Зебра".
Пак ще обиколя дограмаджиите.
velsi - Почетен майстор
При дограмаджиите можеш да намериш единствено уплътнението, което държи мрежата при комарниците. Не съм го мерил, но мисля, че е към 4мм. Освен него няма друго, което да покрива изискванията ти. Всички уплътнения при дограмите са меки и с много специфична форма.
8180 - майстор
Велси, мерси.
Това което взех мостра от комарниците е много готино, но... "не влаа". С перата е към Ф8, а без тях Ф6 и с платното идва много. Идеята е същата.
Ти май беше по дограмите - някой по-лек профил с отвор като този на комарниците. Ако стане да сменя профила, че моя е от тези за поликарбонат ( "Н" - свързващ две плочи) и го дават неосновано скъпо.
Някакво Ч би свършило работа.
В тия термини платното ще се опъва надолу и отляво на "Ч" или "Н" чрез набиване на гумата огоре. Трябва да може профила предварително (преди платното) да се закрепи скрито към конструкция с винтове (нитове), като се работи от ляво надясно.
Не знам дали се разбира, а и дали ще сработи идеята. :sad:
velsi - Почетен майстор
Чакай сега, как така "не влаа"?! Май са ти показали някакво гадно уплътнение. Сега меря с шублера едно парче профил за комарник. Ширината на канала долу е 4,8мм, а горе 4мм. Дълбочината е 6,5мм. Всичко си влиза перфектно заедно с мрежата. Набива се с една специална ролка. Уплътнението сиво ли беше на цвят или бяло? Ще огледам утре в работилницата, но се опасявам, че няма профил, който да отговаря на изискванията ти. Поне не с такъв канал. Колко е дебело платното, което искаш да защипваш?
8180 - майстор
Велси,
Изглежда има различни - това при мен е Ф. В сечение като зъбно колело и е по-голямо. Показаха ми и профила, който е доста "тежък" и сложен.
Нямам горе и долу, като това при теб - трябва някак да го изясня и намеря - сигурно ще стане. А и за някаква "ролка" в последствие се замислях, а то било измислено.
Платното е винил, ако го знаеш, като за тенти - по дебело е от комарника.
Аз в София в бившия "Балкан", сега нещо "Профилко" се викат го намерих.
Кажи твоето откъде евентуално в Сф. Или някаква сестема да търся - ключова дума плийс.
velsi - Почетен майстор
Виж сега. Профилите за комарници са два вида: по-тънък и по-дебел. Дадох ти размерите на канала на големия. Малкия е доста по-лек, макар, че и големия не е тежък. 6м от него излизат към 15лв. Всъщност те каналите и на двата са еднакви. Утре ще видя дали е останало парче от малкия профил и ще ти ги покажа и двата с точни размери. Под "горе" и "долу" имах предвид нещо, което не си разбрал и няма как да разбереш докато не видиш профила. Просто има една много малка засечка, която не позволява на уплътнението да излиза след като вече е било вкарано. Ще ти ги начертая и тогава ще ти обясня по-подробно.
8180 - майстор
Велси,
Малко ме позабрави приятелю.
Ето с какво експериментирам:
Профилът е от с-ма за поликарбонат 6мм., а уплътнителят за големия комарник на Профилко.
Целта е правоъгълна рамка с това "опъване" от четирите страни.
В случая (с белия уплътнител) е желателно да се мине без допълнителни затварящи елементи, след обрязване на излишъка от платното..
На снимката планото е по-тънко от нужното. Истинското не "влаа".

Прикачен файл

Resize of IMGP2914.JPG
Resize of IMGP2914.JPG (12.13 KиБ) Видяна 3937 пъти
velsi - Почетен майстор
Не съм те забравил. Вчера взех мостри от двата комарника и от уплътненията. Гледах и каталозите на Профилко. Там няма тези профили, но уплътненията, които аз имам са 5 мм едното и 6 мм другото. Системата е на Alumil. По-късно тази вечер ще ти ги снимам и ще ти дам размерите. Не знам какво точно конструираш, но малкия профил за комарник е много лек и нежен може успешно да замениш това от поликарбоната. По-здраво е със сигурност, а може да излезе и по евтино.

Тема "Гумен уплътител ? шнур?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: