Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikibol - специалист
Здравейте.
Наскоро реших да се захвана да пооправя хола. Изолирах панела с фибран/отвътре/, след това мрежа и шпакловка за изолация /циментова/. Всичко е ок, но сега се чудя с какъв материал да завърша шпакловането за добра здравина и гладкост.
Една от стените е оставих без изолация/вътрешна/. Започнах да е шпакловам със сатен гипс, но нещо ми се струва, че се шпаклова, но с мн. малка дебелина на слоя. Според вас... да нанеса няколко слоя или.. да използвам някакъв друг материал, а сатенгипса за "десерт".
Благодаря за отговорите Ви.
ferrari4456 - специалист
Щом не става със сатен гипса пробвай с кнауф ротбанд ръчна гипсова шпакловка и отгоре си слагай после каквото се сетиш. :)
От това може да се клепа до 50мм което си е адски много...
И се работи лесно...
С изолацията отвътре си сгрешил адски много в тази панелка!
Не заради смисъла да няма отвътре ,а да има отвън ,а от това че трябваше да сложиш стериопор от оня с графитения цвят 5см ,защото поне като го правиш онова диша и вътре железата в панела не ръждясват като луди ,а с фибрана направо майката си е*ало. :wink:
Разбивал съм стени в панелка на който е имало фибран и железата се чупеха ,като солетки!
И други съм разбивал със стериопор и със други изолации и няма такова нещо!
Фибрана го остави за тухлените къщи ,за изолация преди подово ,плочки и такива неща.
Но твой си е избора. :-D
Pooh - майстор
ferrari4456 написа:
...
С изолацията отвътре си сгрешил адски много в тази панелка!
Не заради смисъла да няма отвътре ,а да има отвън ,а от това че трябваше да сложиш стериопор от оня с графитения цвят 5см ,защото поне като го правиш онова диша и вътре железата в панела не ръждясват като луди ,а с фибрана направо майката си е*ало. :wink:
Разбивал съм стени в панелка на който е имало фибран и железата се чупеха ,като солетки!
И други съм разбивал със стериопор и със други изолации и няма такова нещо!
Фибрана го остави за тухлените къщи ,за изолация преди подово ,плочки и такива неща.
Но твой си е избора. :-D
Още един "специалист" :prayer:
Би ли могъл да обясниш, защо и как точно дишат стените?
Или си "чул нещо за дишане" и реши да вземеш отношение?
професионал - специалист
Аз също искам да попитам колегата ferrari4456 - знае ли на какво се дължи изключително успешната симбиоза между стоманата и бетона?
Бат Иво - специалист
:prayer: :weedman: :prayer:
Мамата си ....ло на днешни времена много специалисте опс "специалисти " :-D
estorm - специалист
Парата на митингите. Ще е по полезна. Защо фибран или стиропор? Няма особена здравина шпакловката отгоре и лесно се наранява. Аз предпочетох гипсокартон и вата. И на тавана дори. Много съм доволен от резултата. Каквото и да се пише вече четвърта година не съм видял мухъл, студ или жега. А преди тая панела нямаше стопляне. /нямам комшии нито парно затова де/ Жалко, че не мога и коридора да направя така. Много тесни в тия панелки.

Тема "С какъв материал да шпакловам панела?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: