Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
emosms - специалист
Здравейте,
може просто да тръгна по магазините, както и ще направя по някое време, но се интересувам какви са минималните височини на офис столове.
В момента стоя на стол с височина 45 сантиметра.
Бюрото ми е високо 79 см.
Намира се срещу прозореца в стаята, долепено, поради което си бях играл да правя едни ниски стойки за монитори - горния ръб на 2 монитора е на 30 см от бюрото.
Съответно, се наслаждавам на повече светлина от прозореца и добре стоящи визуално монитори, но като стоя на стола не ми е супер удобно.
Като гледам, трябва да стоя 10 см по-ниско.

Има ли офис столове които могат да стоят на височина 35 сантиметра, и все още газовия амортисьор да действа?
п.п.
хич не ми се иска да вдигам мониторите, заради прозорците и светлината. Бюрото няма къде другаде да стои.

Поздрави
nikolson - майстор
Как тъй на 35 см? #-o То все едно стоиш на земята. Ако ти са дълги краката, ще ти е неудобно, ако си по-дребен-ще ти се показва само брадичката. Сега си премерих моя стол, в най-ниско положение е 40 см.
emosms - специалист
Ами..
Нивото на брадичката е 25 см над бюрото, и то ако леко се отпусна, т.е. леко изгърбен и опрян на ръце.
Нивото на очите при това положение - към 37 см над бюрото.
А горния ръб на монитора както писах, е на 30 см над бюрото, като така ми изяжда 20 см от светлия отвор на прозореца.
---
Някак си го мисля с удобен нисък стол, да съм излегнат назад, или друга поза за разнообразие - с изправен гръб и краката свити назад с табаните нагоре.
Както съм стоял и при работа в офис :D, на стандартен стол.
Като гледах височини, мин. височина на повечето модели е 42-45 см :(.
Освен да си купя стол и да му махна колелцата ли, не знам какво да правя, но мониторите са ниско.
п.п.,
сега ги накланям назад, като все едно лаптоп :D
krasi92 - майстор
Как очакваш стола да ти е удобен след като стоиш на него.Столове за сядане има но пък за стоене едва ли.
velsi - Почетен майстор
Има такива столове, които се водят за детски стаи. Предполагам започват от по-малка височина. Иди в някой мебелен магазин и ги премери.
nikolson - майстор
То има, ама и килограмите... :?

Тема "минимална височина офис стол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: