• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
horgasz - специалист
Здравейте, някой знае ли каква е резбата (размер, вид....) на патронника на бормашината? :? Вече от седмица обикалям по железариите в София и не мога да намеря гайка, която да се завива на вала на бормашината (при свален патронник). Резбата на самия вал предполагам е някаква "стандартна" за бормашини, щото хванах произволен патронник в един магазин и той си се нави без проблем. Предварително благодаря на отзовалите се.
zmiori - специалист
В специализираните магазини за крепежни елементи имат резбомери, нека да тия измерят дори и да нямат такива гаики поне ще тикажат каква е.
Успех.
tripioo - специалист
по спомен резбата беше "обратна".... (лява ) ?иначе съм почти сигурен че е метрична ...
Последна промяна от tripioo на чет мар 15, 2012 9:23 am, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Извинявам се, но обратната резба не беше ли "лява"?! Не визирам особите с "леви" наклонности :)
tripioo - специалист
има резон... ама инженерната ми мисъл преди обет не се събужда :-D
horgasz - специалист
tripioo написа:
по спомен резбата беше "обратна".... (лява ) ?иначе съм почти сигурен че е метрична ...
Съвсем "нормална" :-D си е резбата - проверих го с нов патронник. А някой да ме ориентира към специализиран магазин за крепежни елементи в източна София?
Благодаря на всички включили се.
tripioo - специалист
резбата е или 1/2 или 3/4 така 4е търсиш гайка с такава ...
horgasz - специалист
Благодаря, ще пробвам
tripioo - специалист
питах чичко гугъл за резбата на патронника , препоръчвам да направиш и ти същото
novgradski - специалист
Не знам каква ти е бормашината,но на моята дрелка съм си сложил патронник с резба 1/2" UNF20....т.е половин цол,но с 20 навивки в цол (не е лява) .Резбата не е тръбна(газова) а цолова.Гайки не съм срещал .
  • 1
  • 2

Тема "Резба на патронника на бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: