Здравейте! Живеем в соц панелка с паркет от 1989 г., който е може би 3-то качество. Откакто е сложен не е циклен или лакиран, така че сега целият е издраскан; на места, където е имало мебели, а сега ги няма е със съвсем различен цвят; има фуги, достигащи до 3,5 мм; на едно място е счупен, скърца и като цяло е в плачевно състояние. Аз съм привърженик на всичко ново и искам ламиниран паркет, обаче мъжът ми смята, че естественото си е най-хубаво и мисли, че с едно циклене всичко ще си дойде на мястото - неравностите и цветът ще се изравнят, фугите ще се запълнят с лак, а на скърцането ще продължим да не обръщаме внимание. Въпросът ми е - наистина ли може с циклене да се оправи всичко, така че тези ужасни зейнали фуги, които се пълнят с прахоляк, който постоянно вдишаме (ние и децата ни, едното от които е асматик и двете са под 3 години) или трябва някакъв по-сериозен ремонт - например пренареждане или пък е най-разумно да се сложи ламинат? Моля, дайте мнения.
И само да уточня - на снимките изглежда по-добре, отколкото в действителност е и че става въпрос за 3 помещения - бъдеща детска стая, бъдеща спалня, настояща всекидневна.
И само да уточня - на снимките изглежда по-добре, отколкото в действителност е и че става въпрос за 3 помещения - бъдеща детска стая, бъдеща спалня, настояща всекидневна.