• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dodo2000 - специалист
Здравейте. Качвам снимки на моментното състоение на стените в банята след като свалих старите плочки. Отдолу стената е отчасти хоросанова замаска, отчасти циментова, тук таме има и оголено до тухла. Намазах стените с бетон контакт и сега се чудя дали направо да започна да лепя плочките с Ceresit CM 11 или трябва да направя някаква губа замаска за запълване на неравностите и изравняване на стените.
Благодаря предварително за отговорите.

Изображение
Изображение
Изображение
VLADO66 - майстор
Направи си силна на цимент хастарна мазилка.
dodo2000 - специалист
Би ли дал малко насоки как се прави тази мазилка
VLADO66 - майстор
Правиш майки на стените отвесирани с мастар и нивел,изчакваш да дръпнат добре и нахвърляш материал между тях и дърпаш с мастара като го водиш за майките.Ако не си мазал викни някой да ти я направи.
jekasus - майстор
dodo2000 написа:
Намазах стените с бетон контакт
Кот си взимате някакъв грунд, поне четете за какво е той. В твоя случай трябваше да е дълбокопроникващ грунд, бетонконтакт е за непопиващи повърхности.
Тук ще видиш как се правят "майки". Хастарна мазилка се прави - три части пясък на една част цимент, хубаво да сложиш пластификатор за мазилки.
dodo2000 - специалист
Най-вероятно ще викна майстор да направи нещата, защото стените се оказаха страшно криви, а аз нямам такъв опит в изправянето на стени както и работа с майки, пилета и т.н.
dodo2000 - специалист
А да попитам още нещо... може ли банята все пак да се ползва за къпане въпреки, че стените са на мазилка? Разбира се ще избягва да се мокрят самите стени с вода.
jekasus - майстор
Ако не си пипал пода и сифона, то може.
dodo2000 - специалист
Пода и сифона не са пипани. Притеснява ме това, че докато банята се ползва за къпане в това състояние да не вземе да се отлепи след време мазилката по стените заради влагата в помещението, понеже сега като се намокри помещението всичко попива в стените.
Rumen Iankov - специалист
Няма страшно.Но ако искаш ги мини една ръка с теракол.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт в банята - необходим ми е съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: