• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bridge - специалист
Търся крепежен елемент, към който да мога да заключвам колело. Има ли някакъв вид анкер, който след монтирането му в стената да не може да се развие? Трябва ми нещо, което да може да се монтира само с помощта на бормашина, защото не разполагам с други машини (като електрожен например). :bear:
zmiori - специалист
Химически анкер. Има споменато и тук във форума.
ivanovbg - майстор
Има химически анкери за бетон. В смисъл са шпилка с една ампула. Ако вземеш 2 ампули и си направиш скоба от арматурно желязо правиш 2 дупки, слагаш ампулите вътре набиваш скобата и след минута и господ не може да я извади от бетона. Или бяха 10 мин :? Абе то си има инструкция, ще прочетеш.
http://www.hilti.bg/holbg/page/module/h ... Id=-320366

Писали сме заедно :partyman:
al4o - специалист
Не знам каква е основата,но за окачване на колело не е нужен чак химически анкер ,има и други които ще свършат работа Разгледаи по магазините за крепежи и си избери П.П. Сега видях,че става дума за някакви планки ако е бетон има едни като чук дюбел,но метални и те нямат вадене
koleto84 - специалист
:lol:
Правилно.Казва се анкер клин за бетон.

Прикачен файл

анкер клин.jpg
Последна промяна от koleto84 на нед май 12, 2013 6:15 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Ако е тухла няма спасение.Ако е бетон сегментните анкери като този http://www.mungo.ch/bg/produkti/qr/m1tr ... 4-453.html нямат вадене.
kozl - майстор
Сегментните анкери са за бетон и то здрав бетон. В тухла са безмислени на опън, освен това трябва и халка и гайка. Да се стегне халката с гайката и да се подбие резбата след гайката, с което а се подсигури срещу развиване.
В тухла - рещението е химически анкер. Но аз съм "анкерирал" бойлера си с шпилки в тухла и широка дупка изкопана с чук и длето и запълнена с бързовтвърдяваш цимент на Боро. За по-сигурно в мястото на замонолитване омлатих шпилките с чука да придобият леко тирбушонна форма.
ivanj - специалист
bridge написа:
Търся крепежен елемент, към който да мога да заключвам колело. Има ли някакъв вид анкер, който след монтирането му в стената да не може да се развие? Трябва ми нещо, което да може да се монтира само с помощта на бормашина, защото не разполагам с други машини (като електрожен например). :bear:
Човека ще заключва колелото.
kozl - майстор
.... към крепежен елемент. Ти какъв предлагаш?
НЕ ЗНАМ КАК, АМА И ТАКА НЕ Е.
ivanj - специалист
kozl написа:
.... към крепежен елемент. Ти какъв предлагаш?
НЕ ЗНАМ КАК, АМА И ТАКА НЕ Е.
имах друго предвид
  • 1
  • 2

Тема "Има ли такъв анкер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: