Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
apeiron - специалист
Здравейте колеги.

Блъснах една стена между две стаи, направих си колони и трегер, но там където се съединяват двете стаи има разлика в нивото. Става въпрос за къща с дюшеме, само че едната стая е пристроявана по късно и сега е по ниска с 4 см от другата, но само в средата, в краищата е около 1см по ниска, защото е криво дюшемето, а може би са криви гредите отдолу. Под гредите е плоча в новата част.

Въпросите са ми:
С какво да изравня двете стаи? Саморазливна може ли да се слага върху дюшеме? Има ли вариянт да сложа найлон върху дюшемето и отгоре саморазливна или обикновенна замазка. Други ми предлагат с ПДЧ и подложки да го изравня, но поради неравния паркет май не става. Има и вариянт, с който не ми се занимава, но пък май е най удачен, а именно да извадя дюшемето, да наслагам някаква сгур или трошляк върху плочата и после замазка.

Вие какво мислите, кой е най удачния вариянт.
igt - специалист
Най-удачния вариант е този, с който не ти се занимава.
Има доста теми във форума, подкрепени със снимков материал.
piron45 - майстор
За саморазливна върху дюшеме забрави. Саморазливната се слага върху бетон и то при разлики под сантиметър.
Остава ти вариант "сух под" има достатъчно теми за това или другия го знаеш - изхвърляш дървенията, после подложка, армирана замазка, пък после слагаш каквото ти е на сърце.
apeiron - специалист
Май ще остане вариянта да махна дюшемето и да си излея бетон, само че мисля да е пенобетон, че иначе много тежко ще стане.
VLADO66 - майстор
apeiron написа:
Май ще остане вариянта да махна дюшемето и да си излея бетон, само че мисля да е пенобетон, че иначе много тежко ще стане.
Искаш да кажеш полистирол бетон.
apeiron - специалист
Мисля, че е пенобетон. Някакви руски смеси се слагали в бетона и после прилича на пемза.... Виждал съм само макет на такъв бетон за сега и ме оферират да слагам от него...
Ели ще е такъв или от оня дето се прави с пяна от пожарогасител, има тема за него тука във форума.
gechev - специалист
Пенобетона се полага със специална техника / смесител, пеногенератор, компресор и др / и фирмите, които го полагат освен за материала искат пари и за моточас и затова предпочитат големи обекти. Използвай пенополистиролбетон който можеш да го намериш като суха смес в чували и даже сам да си го положиш. Само разбъркваш с вода и полагаш.
apeiron - специалист
Едно от двете ще да е, но дюшемето ще се маха, видяло се, а хич не ми се иска ама..
apeiron - специалист
Привет отново.

Дюшемето го махнах. Отдолу сега е плоча, която е над мазе.
За да се изравни с другата стая трябва да се повдигне с 15-16см.

Въпроса ми е:
За да не слагам сгурия или някакъв трошляк, може ли да сложа за пълнеж стереопор по възможност около 10см, ако има такъв, после отгоре метална скара и циментова замазка? Няма ли да подаде стиропора?

Пенобетона на тоя етап отпада, защото чакали внос, а на мен не ми се чака, а пък сам да си го правя не ми се рискува.
VLADO66 - майстор
Може,XPS/фибран/ или EPS висока плътност като този http://marisanbg.com/bg/termoflex-eps-w ... aSAH9h4Dlc

Тема "Как да повдигна под, който в момента е с дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: