Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Рових доста ,но никъде не намерих писано по въпроса..
Проблема е с два бидона..
При единия -син, 150л е,че се наложи баш за зарезан да източа по спешност виното,че беше станала локва ,след като предния ден леко бутнах канелата и....взе да сълзи между бидона и канелата...
Още като я слагах не ми хареса как е замислено и след доста търсене по домашен майстор си харесах една канела с по-сериозна резба и уж по- яка гайка,но...не се стегна добре и се наложи да мажа със силикон и за момента задържа,но след като я бутнах и.....
Та, дайте идеи как да закрепя и каква канела,че да не събирам виното с парцала,че тия пластмасовите измишльотини хич не ми вдъхват надежда...
Аз имам една идейка..да се направи метален нипел, който да служи като вложна гайка в който да се завие метална канела /и аз го обясних......../
Или някаква по-свястна канела,че тук които ги има не стават...
На другия бидон проблема е,че канелата трябва да се смени, обаче бидона е тесен и висок, няма как да се бръкне до дъното,че да се завие гайката..

п.п. иде сезона на ракиите и тряя да стягам инвентара...
ebahti - майстор
Пии виното бе,шъ са вкисне......... :drinkers:
teon - специалист
[quote=''ebahti'']шъ са вкисне........
...туй стара работа- още по Трифонов ден :razz:
ebahti написа:
Пии виното бе
...пий ма :? ,отде толкоз пари?
Илчо Илиев - майстор
ebahti написа:
Пии виното бе,шъ са вкисне......... :drinkers:

Виното го опукахме ний, ама ми е дерт новото в кво да го налея...
Абе имам супер бурета,но не ми се занимава с тях,а в другия бидон си прая кисело зеле,а най ми е убава зеленца( тук така му казваме на зелевия сок), прясно наточена от канелката....особено в някои сутрини...
Пробах оная година да дърпам от горе с маркуч,но....не е същото...
Та ако някой се е сборил с такъв проблем, нека сподели какъв е номера
VLADO66 - майстор
Една такава канелка http://www.vesto.eu/front/details.php?i ... d=2&sid=15 ,в бидона се захваща с хромиран нипел.Не е лошо да се сложат две големи шайби за по-голяма периферия.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря ти Владо за идеята, аз уж доста се мотам из железариите,но такъв нипел не бях виждал, иначе е точно каквото ще стане,е ако е по-къс ще е по-добре....да не стърчи мноо канелката, но това определено ще свърши работа...
Ам гайка, от някой стар спирателен кран ако отрежа,хем си има и шестограм..
VLADO66 - майстор
Пардон,грешка на езика-не нипел а муфа http://www.bg-maistor.com/produkti/deta ... 0%BE%D0%BB идеята да е хромирана е че в бидона има агресивни течности които ще ускорят окислението или ръждясването на други материали.
Илчо Илиев - майстор
Ураа!
Направих единия бидон, само,че взех преходник-1/2-3/4, стана идеално...
Обаче голям зор беше с шайбите, ся ако мога да намеря готови шайби и да са от алумин-месинг ,ще е супер..
За гайка използвах холендрова гайка от смесителна батерия, тя е никелирана,а и е бронз,но шайбите са джилязу и....
Пак Благодаря за съвета!!!

Тема "Бидон с канела..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: