• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
R.A.D.A - специалист
Прикачен файл:
DSC04493.jpg
Здравейте,
След доста ровене няколко дни във форума така и не можах да реша къде да поместя един въпрос за замазване на дупките от местените тръби на радиаторите ни.
Запълних със монтажна пяна , взела съм и мрежичка, гипсова замазка, въпроса ми е как да изрежа пяната колко под нивото на останалата мазилка , за свалям ли част от мазилката около дупките? Директно с гипсовата замазка върху пяната ли да замазвам или отдолу трябва нещо като грунд или кит?
Снимката е направена след като свалихме радиатора, за запълване на останалите дупки зад него , в момента всички празнини са запълнени с пяна, между нея на места парченца останали разбити тухли :rock:
EDI - майстор
Според мен или хоросан с цимент или от готовите мазилки в торбите.Тая пяна бих я поизрязал навътре и отгоре пак с разтвора.Мисля, че така ще е най-стабилно.
8180 - майстор
Ще започна любителски с отговора, а специалистите да продължат.
Наскоро правих подобно с ел. инсталация. Любител съм и на пяната.
Пяната изрязвам леко под нивото на стената - ножа леко под наклон спрямо стената. Всичко над нивото трябва да се отстрани.
Хубаво е след това (за по-дебело) със строителен гипс, но не се справям добре с отвореното време - има теории и рецепти в нета за удължаването му. Има и вариант за "пресичане", но не го препоръчват заради по-ниска якост.
Ползвам гипсово ЛЕПИЛО - позволява работа "направи сам", но после по-бавно съхне, когато е дебело. Позволява, ако уцелиш момента внимателно да изциклиш дефекти (височини).
Отгоре, според околната стена , ако трябва да е "кръпка" или цялостно шпакловане на стената.
Аз ползвах Шиитрок цялостно (скъпо, има и Артестук и др. под.) - готова смес с голямо отворено време. Две, на места три ръце с междинно шкурене, като любител.
Въпрос на усет и преценка - допускам, че майсторите пропускат скъпата шпакловка.
Любителска практика - ако си сметна надниците и материали - НЕ СЕ връзва, като изключим "кефа".

П.П. Когато не е цялостно шпакловане на стената има някакъв параметър - зърнометрия - да не личи "кръпката". Не му разбирам и "оперках" целите стени - стана по-гладко (и по-бавно). Старото състояние беше под тапет и уж някаква шпакловка (с дефекти и неравности) върху варова мазилка. Доколкото проучвах - по-едрото "зърно" е за запълване на по-сериозни неравности. По-дребното за финиш. Когато си любител - повече ръце (слоеве) - докато ти хареса или омръзне. Иначе е майсторлък (и инструменти), който започнах да усещам и ще забравя до следващ ремонт. :)
R.A.D.A - специалист
Благодаря за съветите! =D>
Замазката ще остане зад радиатора , така , че не чак толкова важно да е супер назабелижима #-o
Аз имам някаква гипсова шпакловка , останала от предишни кърпенета на дупки от дюбели ще пробвам с нея, днес имах малко време и го отделих за фугиране на мраморните мозайки у речните камъчета , мисля , че се получи добре;)
LazarGanev - "Велик майстор"
Здравей Радке :wink: ,
Не ми харесва свършената работа и по-точно този корем като на бременна жена в деветия месец, който прави тръбата на връщащата от радиатора вода. Ще имате проблеми с обезвъздушаването на системата.
R.A.D.A - специалист
Замисли ме Лазаре :shock:
Този корем го измайстори специалиста по парната...дано збременяването да не пречи на обезгазяването на организма .....
Мъжо отиде в командировка и аз днес ей така "оплесках" работата след като изрязах пяната , утре мисля да го мина с шкурка, да позапълня , ако има забележки и като изсъхне - мрежа и да шпакловам :rolleyes:
Мрежата ми е някаква на лента за гипсокартон пише мисля с нея да пробвам- самозалепваща.
Прикачен файл:
DSC04520.jpg

Прикачен файл

DSC04518.jpg

Прикачен файл

DSC04513.jpg
Последна промяна от R.A.D.A на пет авг 02, 2013 10:38 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
R.A.D.A написа:
Този корем го измайстори специалиста по парната...дано збременяването да не пречи на обезгазяването на организма .....
Мъжо отиде в командировка и аз днес ей така "оплесках" работата...
Внимавай сега докато мъжо е в командировка тоя парнаджия на не ти направи и на тебе такъв корем, че като се върне мъжо :axe:
:-D
R.A.D.A - специалист
Ха хА ха ! нема страшно , парнаджията си тръгна още като сложи тръбите- каза" сега замажете около края и като стегне свалете радиаторите и замажете и отзад- ха ха ха ха , мъжо го свали и аз замазвам след него - ха ха ха ха и не само :supz:
chapara - майстор
И ще "шпакловаш" даже :lol: Вземи си PVC мрежа , от тази която полагат на топлоизолациите и си я нарежи, като да стъпва поне по 5 см. на здравото. С нея работи по ШПАКЛОВКАТА :wink:
R.A.D.A - специалист
аз в Баумакс еидях едно на руло - изглежда като мрежа - пише за гипсокартон - викам си е какво толкова и си го купих - бързах - сега с него ще пробвам
а защо да не шпакловам - правила съм го и друг път- шпакловането имам предвид :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Замазване на стена след корегиране на тръби на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: