Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
митакаа - специалист
Имам за изравняване стени в баня тоалетна и реших да го направя с вароциментова мазилка.
Има стени на които дебелината ще е 8/12 мм минимлано , това проблем ли ще е за здравината.
за смесване го направих така за проба ако не е грешно 4 кофи пясък 1 кофа цимент ,15кг. гасена вар
Грундирах основата с дълбокопроникващ грунд за укрепване и дане попива бързо , че първата проба дърпаше за минути и се нацепваше.
За колко време е нормлано да дръпне , стегне мазилката при дебелина/10 тина мм. на места е и 20/30 мм. ако не ми е грешна пропорцията. температура около 25 градуса в помещението.
Преди мазане минавам с разредно лепило за плочки,преди да е дръпнало нахвърлям мазилката за по добър контакт.
Моля за съвет далие редно така или ако нее кака трябва да се направи
jekasus - майстор
Махни я тая вар - http://www.isomat.bg/%D0%9D%D0%B0%D0%BF ... a.tpl.html
Грунда е също ташак работа(той е за гипсови мазилки и заради кофражното масло при новите сгради), стената се мокри или се прави циментов шприц преди да се нахвърли със материала.
Тръгне ли да се цепи мазилката - вода и дричкане с маламашка :-D . Всъщност за плочки не е важно да не е нацепена стената, а да е здрава :-D
митакаа - специалист
проблема не е в нацепеното а в това е стегна за 30 мин долу горе напука се и на другия ден покрай напуканото може да се махне със шпакла. След грундирането го няма това бързо съхнене и нацепване ще видя утре как ще е преди мазането си го минах с разреденото лепило и мокрене с вода така няма по горните проблеми а в моя град няма такива екстри, Пластификатор за мазилки. А вар имам доста с нея няма ли да се получи.

За колко време е нормлано при тая темопература в помещението за стегне при дебелина около 1 см
nikolaytatarov - специалист
Аз съм пред същата дилема - стени за изравняване,та въпроса ми е не е ли по добре да се събори старата мазилка макар и да е здрава и да се измаже наново и тогава плочки.Отделно при мен стените са варосани ,незнам това дали е пречка за мазането.Извинявам се за отклонението,
митакаа - специалист
Четох в други теми стигнах до извод , че ми е силен разтвора.
Гледах за съотношение 3:1:0,5 пясък :вар :цимент или към 20литра кофа разтвор 2/3канчока цимент.
Така не би трябвало да има ядове
очаквам мнения
Мислех да ти го кажа снощи , но липсата на много опит ме спря.
митакаа - специалист
И аз нямам много опит , но и преди съм правил мазилки и е нямало проблеми а сега се появиха ще чакаме мнение от по знаещи и опитни.
При нас тука вар не се ползва,маже се с пясък и цемент и не се пука но стената трябва да се намокри добре,особенно лятно време,става много здраво.
митакаа - специалист
с последната пропорция която видях в друга тема няма проблеми нваща довре съхне нормално
А няма ли да се включат и други в темата да не има нещо нередно в нея ??
митакаа - специалист
никой не споделя опит и мнения по темата :?

Тема "Вароциментова мазилка въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: