Здравейте. Смятам да сложа плочки в една от стаите вместо паркета (ще става холокухня) и обмислям има ли вариант да се сложи някаква шумоизолация под тях. Всъщност идеята е на съседа отдолу и даже ми подхвърли вариант: Стиро-нещо си, което аз моментално забравих. 3 лв за плоскост 2-3 квадрата било. Аз му обяснявам, че отдолу над плочата има слой перлит+цимент, но той твърди, че това не звукоизолирало.
Лично аз се съмнявам, защото плочките са твърда настилка, а евентуалната настилка ще е мека и ще поддава.
И сега пиша тук за да проверя доколко чутото е вярно. Ако може, някой да ми помогне да си спомня името на плоскостите или да ми даде съвет какво се слага за такава цел. Най-важното - ще има ли ефект или няма смисъл да си усложнявам живота?
Лично аз се съмнявам, защото плочките са твърда настилка, а евентуалната настилка ще е мека и ще поддава.
И сега пиша тук за да проверя доколко чутото е вярно. Ако може, някой да ми помогне да си спомня името на плоскостите или да ми даде съвет какво се слага за такава цел. Най-важното - ще има ли ефект или няма смисъл да си усложнявам живота?