• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
BlackPearl - помощник
Имам въпрос относно стъклопакетите. Изчетох всичката информация в интернет, и останах с впечатлението че тези 4 сезонни стъклопакети са само допълнителни разходи... В момента съм с двоен стъклопакет, но преди една седмица крилото поради необясними за мен причини падна (за мой ужас спалнята е близо и майка ми спеше, за щастие не е била в този край където е спалнята) от който удар прозореца се е разхерметизирал. Въпроса ми е какъв стъклопакет ще ми препоръчате, ориентировъчни цени, фирма в Пловдив.
И един въпрос - Има ли някакъв вариант да се сложи троен стъклопакет?

Съжалявам за глупавите въпроси но съм напълно начинаещ в тая област :lol:
tarlyo - специалист
Ей това е много интересно. За 15г стаж не съм видял паднало крило. Кофти обков предполагам.
По въпроса за стъклопакета - дай марка и модел на дограмата или поне ширина на профила на крилото. Ако се събира 3-ен, ще се наложи смяна на стъклодържателите.
BlackPearl - помощник
Не знам от какво се е получило, крилото го монтирах отново и се държи стабилно... Марката въобще не я помня понеже е монтирана дограмата преди много много години. Ширината на профила е 5см.
radius - майстор
Не е зле да уточниш изложението, да не се окаже, че 4 сезона вместо глупост е необходимост.
BlackPearl - помощник
radius написа:
Не е зле да уточниш изложението, да не се окаже, че 4 сезона вместо глупост е необходимост.
Западно изложение.
radius - майстор
Има писано из форума, синтезирано - при западно изложение (най-неблагоприятно от гл.т. на летните жеги) е добре да сложиш 4С.
Junak - майстор
Да използвам темата на колегата - възможно ли е да се ремонтира двоен стъклопакет. Явно се е "разхерметезирал" и зимата правеше конденз в единия ъгъл между стъклата. Какво е решението?
BlackPearl - помощник
radius написа:
Има писано из форума, синтезирано - при западно изложение (най-неблагоприятно от гл.т. на летните жеги) е добре да сложиш 4С.
Това е така, много положителни неща четох за 4С, но попаднах на монтажници на дограми които сами признават че това е заблуда на потребителя - никаква полза. Дори бях чел и тук някакво такова мнение... Все пак някакви ориентировъчни цени?
velsi - Почетен майстор
Аз в къщи съм с обикновени стъклопакети бяло/бяло. Тази пролет сменях на баща ми дограма и му сложих четири сезона. Каза, че е много доволен, в жегите му било по-хладно. Изложението е чист юг. Ще видим на зима как ще е, но предполагам ще е добре.

Стъклопакет може да се ремонтира, но не си заслужава. Обикновено в такъв случай се поръчва направо нов.
VLADO66 - майстор
Ако ти си платил дограмата/и си съобщил цената/ има хипотетичната възможност баща ти да не казва истината относно предимствата на 4с. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Нов стъклопакет за алуминиева дограма - какъв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: