Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bikerider_ - специалист
...завъртане на ключа.
Здравейте!
Проблемът на входната врата е, че вертикалният и шиш е пропаднал и когато трябва да се затвори вратата, той задира в рамката отдолу на вратата и съответно тя не може да се затвори без да се превърти ключа, така че да прибере шиша. Вчера смених патрона от типа code key и понеже ми струва скромните 60 кинта и не искам да го сменям скоро пак, искам да поправя шиша, така че да не виси и вратата да може да се затвори без ключът да се превърта за целта, защото това допълнително износва ядрото на патрона и скъсява живота му. Акогато патронът е износен, почва да се случва "приятното" засядане на ключа вътре в него или дори е възможно да се ложи втори ключ отвън, когато този отвътре е забравен при затварянето в патрона. И така и двата ключа засядат вътре и причиняват едни приятни емоции около изваждането им...
Ключар ми е казвал, че може би ще е нужно разглобяване на вратата, т.е. развиване на болтовете, с които са сглобени двете и лица и тогава да се достигне до механизма, за да се повдигне шиша. Някой тук имал ли е такъв проблем и колко му е струвало отстраняването му или съответно как го е отстранил ако не е викал ключар? Колко време би отнело също така? Благодаря за информацията в аванс! :supz:
VLADO66 - майстор
Бравата се е поизносила.Откачи вратата и пилни шиша с флекс-става въпрос за няколко милиметра.
maptod - специалист
Щом е тръгнало да пада и да го пилне ми се струва, че пак ще падне. По-добре да се види вътре къде е износването и да се усили по някакъв начин.
bikerider_ - специалист
VLADO66 написа:
Бравата се е поизносила.Откачи вратата и пилни шиша с флекс-става въпрос за няколко милиметра.
Колко струва ремонтът на такава брава? Не ми казаха 2-ма ключари вече, за износване на бравата, колкото за провисване на шиша от някаква неправилана манипулация при смяна на патрона или нещо от сорта. Някой добър ключар да ми препоръчате, който няма да таксува на секунда време?
VLADO66 - майстор
Патрона с палец ли беше или с зъбно колело,защото ако е с колело действително може да е изпуснал един зъб.И за къде става въпрос?
bikerider_ - специалист
София, района на Двореца на децата.
Патронът е със зъбно колело.
bikerider_ - специалист
Ако е изпуснал един зъб, как се връща обратно? Мога ли аз да го направя, със сваляне на патрона или трябва да се вика ключар? Бързо ли става или се иска много време, разглобяване на цялата врата и съответно космическа цена?
VLADO66 - майстор
Трябва да свалиш патрона и да подпъхнеш нещо плоско под шиша и да го повдигнеш като същевременно монтираш патрона.
bikerider_ - специалист
Само това ли? Ако е само това, аз патрона вече го сменях и знам как се сваля, понеже старият беше износен, но не знаех, че е само това. Ако е толкова просто, явно ключарите нарочно казват, че е сложно, за да взимат много пари за тази услуга. Ако нищо не държи шиша да не изпадне като се извади патрона, то как той не пропада още? В смисъл че, дали като сваля патрона и се опитам да повдигна шиша, нещо не го държи и няма да ми попречи да направя тази манипулация?

Тема "Провиснал шиш на метална врата - затваря само чрез..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: