Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,
Прочетох тази статия http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=157 , нещата ми изглеждат ясни и прости, но все пак имам няколко въпроса за доизясняване.
1. Освен горепосочената статия погледнах и книжката с инструкции на бойлера. Там пише да завия Т- образно съединение на входната тръба, от едната страна, непосредствено преди бойлера да сложа възвратно-изпускателния клапан, от другата кран за источване на уреда. Това означава, че навивам въпросния възвратно-изпускателен клапан директно, салгам си тефлонова лента на бойлера и навивам, така че стрелката от клапана да сочи каъм бойлера, нали? Някъде попаднах и на обяснение, че трябва хубаво да се навие тефлонова лента, защото, ако се пренавие клапанът се прецаквал, това също ли е вярно?
2. Понеже бойлерът беше предвиден да седи на едно място, а го преместихме на съседната стена, ще ни трябват около 1м меки връзки, до колкото разбирам това за студената вода не е проблем, как седят нещата с топлата? Чета, че трябва да си взема такава, че да издържа на над 80 градуса, като отида в железарията как да разбера, че ми продават качествена мека връзка, а не обикновенна боядисана в червено? Имат ли си някакъв стандарт тези меки връзки, можете ли да препоръчате железария(естествено, ако противоречи на правилата на сайта на лични), от която да си взема качествена мека връзка за топла вода?

Предполагам ще ми изкочат и допълнителни въпроси, извинявам се на модераторите, ако темата е дъвкана!
l_bonev - специалист
Според мен , че ще го местиш не е проблем , но вместо мека връзка си го направи с тръбите за парно с алеминиевата вложка.Едно е по сигурно , едно е по компактно , можеш до си ги огънеш по стената и няма да висят като черва.
Той вече е преместен. Меките връзки мисля да ги закрепя с крепежи, предполагам има, като за кабели(не съм търсил), обмислям и варианта с тръбите, просто ако мой близък познат може да ги монтира ще ги сложа. Все пак ще трябва мека връзка между бойлера и тръбата и не знам, имат ли си някакъв сертификат, или нещо, което да доказва, че меката връзка издържа на над 80 градуса или влизам в първата железария и взимам мека връзка с червен цват и се надявам, че няма да прокапе след първото пускане на топла вода!
naskov - майстор
Вземи си мека връзка марка "BULMAT" и няма да имаш проблеми
Здравейте отново,
Мисля да сложа удължението от снимките между бойлера и клапана, според вас ще има ли някакъв проблем?

Прикачен файл

DSC_0665.jpg
lyubohar - майстор
Моя бойлер е с меки връзки вече над 10год.Не знам каква марка са.
Наистина работи само 1 месец в годината,но не са мръднали.
Не знам дали може да сложиш възвратния клапан в другия край на меката връзка.
Важното според мен да няма нищо сложено между него и бойлера.
В една тема бяха сложили клапана в казанчето!
Добре е да е в мокрото помещение като застраховка при теч.
Junak - майстор
traat написа:
Здравейте отново,
Мисля да сложа удължението от снимките между бойлера и клапана, според вас ще има ли някакъв проблем?
Ще се заядат за гаранцията, ако стане нещо :)
lyubohar - майстор
В такъв случай вземи силиконен шлаух и с една скоба го закрепи на клапана и го отведи в мокрото помещение.
Но да е края ниско долу до пода,че ако е високо и капе ще намокри всичко наоколо.
Ама и аз съм сложил една снимка :datz: На снимката от предния ми пост съм закачил клапана със се удълженийцето.
Иначе от него ще се пусне мъркуче, което ще отива в отходния канал на пералнята, която ще е под бойлера.

Прикачен файл

DSC_0667sss.JPG Това са въпросния клапан и удължението между него и бойлера. Точно за това питах дали биха се заяли за гаранция или нещо подобно.

Тема "Доизяснения за монтаж на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: