Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
evsibo - специалист
Здравейте!
Вратата е PVC за баня и дебелината на касата е 10 см , а просвета с по около 5 см от ляво и дясно . Въпросът ми е , дали мога направо с монтажна пяна да я монтирам , или трябва и някакво допълнително захващане с тези планки , които се виждат на касата и какъв е начина?

Прикачен файл

P1000193.jpg
P1000193.jpg (43.63 KиБ) Видяна 2405 пъти

Прикачен файл

P1000195.jpg
P1000195.jpg (43.17 KиБ) Видяна 2405 пъти

Прикачен файл

P1000192.jpg
P1000192.jpg (40.97 KиБ) Видяна 2405 пъти

Прикачен файл

P1000191.jpg
P1000191.jpg (44.23 KиБ) Видяна 2405 пъти
mladkal - майстор
Здравей колега.

Принциптно можеш като я заклемиш подобаващо по хоризонтала (горе на касата и долу в основата на касата), както и по вертикала. Аз лично бих намалил просвета на стената в размер близък до този на готовата врата като оставя по около 30мм в двете посоки... Останалото изпълнено с монтажна пяна. Няколко крепежа през касата няма да са ти излишни.

ПП.Вратата се монтира при затворено положение като се внимава за еднаквия просвет между каса и врата. Следят се диагоналите, както и нивелацията в хоризонтал, така и вертикал. След монтажа вратата се оставя в затворено положение и така докато си сигурен, че пяната е втърдила на поне 90-100% (което е субективно)Насрещника(ако не е монтиран) се монтира след като вратат се коригира от пранти, ниво на под и т.н. - т.е. последен

От мен толкова.
Поздрави Младен от Стара Загора
tarlyo - специалист
Градски, ти си ми взел професията :-D Абсолютно вярно е всичко което казваш, само да добавя, че тези планки (монтажни котви) са достатъчни за закрепване на касата. Всъщност те са точно затова, да не се дупчи касата. %см са малко множко за пяна, можеш да я пуснеш на 2 пласта, с фибран или стиропор 2см по средата (като сандвич кюфте/филия/кюфте).
evsibo - специалист
Това за фибрана ми стана ясно , но котвите ( планките ) в това полжение в което са на снимките е невъзможно да се монтират . Как става монтажът им ?
gogitko - специалист
Сигурно се прегъват в средата докато опрат в бетона.Поне така изглежда.Но не знам как ще се стегне.
gogitko - специалист
Сигурно с няква тресчотка.
miro_800 - специалист
или ги подгъваш към стената и с дюбели

Прикачен файл

Window_JB-D_Application.jpg
miro_800 - специалист
а този не е уцелил размера на прозореца :lol:

Прикачен файл

48068.jpg
48068.jpg (31.32 KиБ) Видяна 2375 пъти
evsibo - специалист
Благодаря на всички за отговорите и съветите . След ровене в Google открих това http://www.bulwindoors.org/language/bg/ ... a864ca.pdf . Да е жив и здрав този който го написал а , и този който го е публикувал .

Тема "Помощ за монтаж на врата ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: